Δήμος Τρικκαίων

ΔΕΥΑΤ: Υλοποιούνται τρία έργα 700.000 ευρώ για ύδρευση - αποχέτευση

6 Σεπτεμβρίου 2016
Τρία έργα αξίας άνω των 700.000 ευρώ της ΔΕΥΑΤ για το 2016, βελτιώνουν τη ζωή των τρικαλινών. Και τα έργα αυτά ήταν το αντικείμενο σημερινής αυτοψίας από τη διοίκηση της επιχείρησης.

Τηρώντας τον προγραμματισμό της, η δημοτική επιχείρηση προέβη σε διαγωνισμούς, οι οποίοι ανέδειξαν εργολάβους σε δύο έργα.
Το ένα, είναι το δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή του Πύργου, δυτικά της οδού Αγίων Αποστόλων, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν από την ανάδοχο εταιρεία «ΕΡΓΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Π.Ε.». Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα του μεγαλύτερου έργου «Επεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων υδάτων εντός Δήμου Τρικκαίων έτους 2016» προϋπολογισμού 555.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Σωτήρης Σακκάς (με τον διευθυντή τεχνικής υπηρεσίας κ. Βαλαώρα) επισκέφθηκαν στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού. Εκεί, η ανάδοχος εταιρεία «ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Ε.» άρχισε τις εργασίες του έργου «Αντικατάσταση των κτηρίων αρχικής ανύψωσης και έργων επεξεργασίας της Ε.Ε.Λ. Τρικάλων» προϋπολογισμού 163.000 ευρώ.
Τέλος, η αυτοψία συνεχίστηκε στην παραποτάμια οδό που συνδέει την οδό Καρδίτσης με τις Καρυές. Στην περιοχή αυτή η ΔΕΥΑΤ κατασκεύασε δίκτυο υδροδότησης με αγωγό Φ63 μήκους 900 μέτρων, για τις ανάγκες της Εμποροπανήγυρης Τρικάλων. Αυτό σημαίνει ότι τα παλαιότερα προβλήματα υδροδότησης των εμπόρων, η ελλιπής ροή νερού στις τουαλέτες και η γενικότερα μειωμένη πίεση νερού, είναι παρελθόν. Ετσι, δημιουργούνται συνθήκες υγιεινής σε ένα σημείο με τόσο μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, τρικαλινών και επισκεπτών.

 

Από το γραφείο Τύπου