Δήμος Τρικκαίων

ΔΕΥΑΤ: Αρχίζει ο «διπλασιασμός» του βιολογικού καθαρισμού των Τρικάλων

26 Μαΐου 2020

Με ένα πολύ μεγάλο έργο, σε σημασία και αξία, η ΔΕΥΑΤ ορίζει το περιβαλλοντικό μέλλον των Τρικάλων. Πρόκειται για τον σχεδόν διπλασιασμό του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, 33 χρόνια μετά την κατασκευή του και αφού σταδιακά ενισχυόταν οε εξοπλισμός.
Το έργο έχει τον τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» και πρόκειται ουσιαστικά για την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού. Τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΜΙΝΑΒΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., υπέγραψε την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστου Αναστασίου, ο οποίος δήλωνε εμφανώς ικανοποιημένος για τη σημασία της ανανέωσης του βιολογικού καθαρισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.410.000€.
Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού βελτιώνεται η ποιότητα της επεξεργασίας των λυμάτων των Τρικάλων, λόγω της κατασκευής μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας.
Οι εργασίες σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν καθαρισμούς κτηρίων, δεξαμενών και φρεατίων, αποκατάσταση βλαβών, μονώσεις δεξαμενών, καινούριο Η/Μ εξοπλισμό, νέες μεταλλικές σωληνώσεις, νέα θυροφράγματα, υπερχειλιστές, μεταλλικές κατασκευές , κιγκλιδώματα, , καλώδια, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, κατασκευή μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας, σε συνδυαστική λειτουργία με την υφιστάμενη χλωρίωση. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021.

Από το γραφείο Τύπου