Δήμος Τρικκαίων

ΔΕΥΑΤ: Με 500.000€ νέο αντιπλημμυρικό στην Μπάρα

31 Δεκεμβρίου 2023

Άλλο ένα έργο με προϋπολογισμό 500.000€ για τη συνέχιση των αντιπλημμυρικών έργων στα Τρίκαλα, προχωρά η ΔΕΥΑΤ. Ο πρόεδρος Ακης Αναστασίου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Εργοκατασκευή» κ. Αρκούδας υπέγραψαν την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2023 τη σύμβαση (με διαπραγμάτευση και διαδικασία κατεπείγοντος) για τον αγωγό προς Μπαλκούρα. Πρόκειται για έργο που εντάσσεται στα όσα είχε ανακοινώσει αμέσως μετά τις πλημμύρες (στις 20 Σεπτεμβρίου) ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς σε κατοίκους της περιοχής Μπάρας, που επλήγη από τος πλημμύρες.
Στις 2 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα έργα στην οδό Καστρακίδου, συνεχίστηκαν στην περιοχή πλατείας Μαβίλη και προς τον περιφερειακό (αγωγοί ομβρίων και διανοίξεις), έχοντας σχεδόν ολοκληρωθεί.
Πλέον η ΔΕΥΑΤ, υλοποιώντας τις ανακοινώσεις του Δημάρχου, συνεχίζει με το τρίτο τμήμα των αντιπλημμυρικών στην περιοχή: τον μεγάλο αγωγό από το ύψος της περιφερειακής οδού (περίπου απέναντι από τον Ι. Ν Αγίου Νεκταρίου) μέχρι τη διασταύρωση της οδού για Μπαλκούρα. Στόχος, το να υπάρχει ταχύτερη απορροή των υδάτων, προκειμένου να αποφεύγονται τα προβλήματα από τις πλημμύρες, θωρακίζοντας περισσότερο την περιοχή της Μπάρας με όλα τα έργα που προηγήθηκαν.

Από το γραφείο Τύπου