Δήμος Τρικκαίων

Δεύτερη φάση για την αναμόρφωση του ποδηλατόδρομου στην οδό Κονδύλη

11 Απριλίου 2022

 

Συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Τρικκαίων για την επέκταση του ποδηλατόδρομου της οδού Κονδύλη. Δίπλα από το συγκρότημα των σχολείων και με κατεύθυνση το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Μπάρας, ο ποδηλατόδρομος των 1.200 μέτρων θα προσφέρει ασφαλή διέλευση σε χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες, αθλητές/τριες, αθλούμενους/ες και πολίτες. Από την κεντρική πλατεία μέχρι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ουσιαστικά ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί 4 έργα:
– αναδιαμορφώνει τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο
– τον επεκτείνει στην οδό Παλαιολόγου
– διαμορφώνει όλη τη διαδρομή για πεζούς και ποδηλάτες
– αναμορφώνει την υπόγεια διάβαση.
Πριν δύο μήνες, ξεκίνησαν τα έργα στην υπόγεια διάβαση στο ΔΑΚ Μπάρας. Αυτές τις ημέρες τα έργα συνεχίζονται με τη διαμόρφωση του νέου ποδηλατοδρόμου στην οδό Παλαιολόγου, δίπλα ακριβώς από την αυλή του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου.
Σε επόμενο στάδιο θα γίνουν όλα τα έργα για τη διαμόρφωση του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το έργο με τίτλο «Ανάπλαση – ενοποίηση ποδηλατοδρόμου- πεζοδρομίου Βόρειας εισόδου πόλης των Τρικάλων (οδός Παλαιολόγου – Κονδύλη) με το κέντρο» είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.200.000 €, καθώς προβλέπονται μεγάλες και σημαντικές αλλαγές.
Το πλήθος των πρόσθετων εργασιών αφορά σε πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς οχημάτων, με νέα πεζοδρόμια, νέες διαβάσεις (π.χ. στην οδό Ραδινού), νέους κυβόλιθους, νέα όψη στην υπόγεια διάβαση, βελτίωση οδοφωτισμού, ράμπες ΑμεΑ, επέκταση της νησίδας της οδού Κονδύλη, καθώς και όλα τα συνοδά έργα (αποχέτευση ομβρίων, σημάνσεις κ.α.).
Το έργο είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου, που εντάσσεται στο Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Ουσιαστικά, μαζί με τους λοιπούς ποδηλατοδρόμους (προς πάρκο Αη Γιώργη, οδό Καρδίτσης, Ληθαίο), τα Τρίκαλα θα αποκτήσουν ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 20 χλμ. στα τέλη του 2023, για τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες ποδηλάτων στην πόλη.

Από το γραφείο Τύπου