Δήμος Τρικκαίων

Δεύτερο βήμα για τη νέα λαϊκή αγορά

23 Μαΐου 2018
Διαγράμμιση 84 θέσεων στην καθημερινή αγορά – Τα βήματα του Δήμου Τρικκαίων για τη νέα όψη στο κέντρο της πόλης

Το δεύτερο κατά σειρά βήμα για να μπει τάξη τη λαϊκή αγορά έκανε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων. Συνεργεία του Δήμου διαγράμμισαν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 τις 84 θέσεις για τους νόμιμους παραγωγούς . Οι διαγραμμίσεις έγιναν όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος, για να είναι όλα νόμιμα για τις θέσεις που διαθέτει η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, αφού η σχετική αρμοδιότητα δεν ανήκει πλέον στον Δήμο.
Αυτές οι θέσεις αφορούν στις ημέρες διεξαγωγής της καθημερινής λαϊκής αγοράς, ενώ αργότερα θα γίνει και η διαγράμμιση για την αγορά της Δευτέρας. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος, άλλες 20 θα διαγραμμιστούν στη σημερινή νησίδα που καταλαμβάνει το Αστικό ΚΤΕΛ, όταν ολοκληρωθούν τα έργα για το νέο πλάνο της λαϊκής.
Ουσιαστικά ο Δήμος Τρικκαίων, τηρώντας τον νόμο και αλλάζοντας την κατάσταση στο κέντρο της πόλης, προχωρά με συντονισμένα βήματα και σε αυτόν τον τομέα. Ηδη έχει γίνει η έγκριση της κανονιστικής διάταξης για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο, ακολούθησε η διαγράμμιση των θέσεων και έπονται οι έλεγχοι για την ανεύρεση τυχόν μη νόμιμων πωλητών – παραγωγών.
Το τελευταίο στάδιο είναι η έγκριση της πρότασης του Δήμου Τρικκαίων προς το «Πράσινο Ταμείο», για την αλλαγή ολόκληρου του πλάνου, προς όφελος των πολιτών, των πωλητών και συνολικότερα της πόλης. Η συγκεκριμένη έγκριση αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι, αφού εναρμονιστεί το σκέλος που αφορά στην οδό Ηρώων Αλβανικού Μετώπου με το ΓΠΣ Τρικάλων ως προς τη χρήση δρόμων.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που αφορούν και αλλάζουν την όψη των Τρικάλων, δίνοντας λύσεις σε χρόνιες καταστάσεις προς όφελος της κοινωνίας συνολικότερα.

 

Από το γραφείο Τύπου