Δήμος Τρικκαίων

Διαμόρφωση και αλλαγές στο (νέο) Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας των Τρικάλων

15 Οκτωβρίου 2023

Νέα διαμόρφωση, νέα μορφή, νέα όψη για το Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας (Forest Park – πρώην ζωολογικός κήπος) στον λόφο Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα. Με βάση το μεγάλο έργο για την πόλη, που αναμορφώνει όλο τον χώρο του λόφου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς επισκέφθηκε το υπό διαμόρφωση Πάρκο.
Τον ενημέρωσε σχετικά με τις εργασίες που θα γίνουν, ο πρόεδρος της «Αστική Ανάπτυξη ΑΕ», Γιώργος Ζιώγας, καθώς ολόκληρος ο χώρος αναμορφώνεται με: κτήριο υποδοχής Info Point, πλατώματα, βοτανικό κήπο με θερμοκήπιο και εκπαιδευτικό – βιωματικό κήπο, σημεία συνάντησης, αναψυκτήριο, πυροφυλάκιο, λίμνη με υδροχαρή φυτά, λαβύρινθο, κιόσκι, νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης.
Το Πάρκο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και βασίζεται στη μελέτη για ολόκληρο τον λόφο. Πριν δύο μήνες, εξάλλου, ο κ. Σακκάς υπέγραψε τη σύμβαση για τα έργα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Ανταίος Κατασκευαστική Α.Ε.» , που μειοδότησε στον διαγωνισμό. Το έργο είχε προϋπολογισμό 7.000.000 € από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο πλήρης τίτλος είναι  «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημοσίου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων Υποέργο 2: Ανάδειξη, προστασία και αναβάθμιση λόφου προφήτη Ηλία».
Το τμήμα του Πάρκου είναι το πρώτο από τα τρία, στα οποία ξεκινούν παρεμβάσεις, καθώς όλο το έργο αναμορφώνει και τις διαδρομές στον λόφο Προφήτη Ηλία και την είσοδό του από την πλευρά της πρώην ΤΑΞΥΠ.
Τα Τρίκαλα αποκτούν έναν ακόμη χώρο επισκεψιμότητας με έμφαση στο περιβάλλον και την αναψυχή, δημιουργώντας ένα σημαντικό τοπόσημο και στα βορειοδυτικά της πόλης.
Παρόντες/ούσες ήταν επίσης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής, οι διευθύντριες των διευθύνσεων Τεχνικών Εργων και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σαργιώτη και Πελίγκου αντιστοίχως και ο διευθυντής της δημοτικής εταιρείας κ. Χρ. Γούλας.

Από το γραφείο Τύπου