Δήμος Τρικκαίων

Διανέμονται ήδη 89.850 μάσκες στα σχολεία των Τρικάλων

12 Σεπτεμβρίου 2020

Συνολικά 89.850 μάσκες έφτασαν στα Τρίκαλα το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020 και διανέμονται στα σχολεία όλου του νομού.
Πρόκειται για μάσκες μίας χρήσης, με τον κάθε μαθητή/τρια και εκπαιδευτικό – σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία – να παραλαμβάνει το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, από 5 μάσκες. Η παραλαβή των υπόλοιπων υφασμάτινων μασκών θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων αναλογούν 66.600 μάσκες για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δήμος Τρικκαίων με τον συντονισμό της ΠΕΔ Θεσσαλίας ανέλαβε τη διακίνηση και διανομή αυτών των μασκών για όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας. Από το πρωί του Σαββάτου το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων παρέλαβε, διαχώρισε, ταξινόμησε τα αναλογούντα κιβώτια σε κάθε σχολείο όλων των Δήμων. Οι διευθυντές των σχολείων ειδοποιήθηκαν, τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, Ακης Αναστασίου, και ξεκίνησε η διαδικασία παραλαβής τους. Αυτή, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με ασφάλεια, σε συνδυασμό με όλα τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Τρικκαίων, τόσο για τον κορονοϊό, όσο και για τις υποδομές και την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Από το γραφείο Τύπου