Δήμος Τρικκαίων

Διαπολιτισμικός μεσολαβητής στο Κέντρο Κοινότητας Δ. Τρικκαίων

27 Αυγούστου 2021

Με την ειδικότητα Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή με γνώση Αραβικής γλώσσας, εμπλούτισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στα Τρίκαλα, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων.

Η πρόσληψη του Διαπολιτισμικού Μεσολαβητή έγινε στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση/ προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα για τη Θεσσαλία χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Ο διαπολιτισμικός μεσολαβητής θα παρέχει τις υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης και διερμηνείας ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες, προς όλες τις υπηρεσίες:  δημοτικούς και δημόσιους οργανισμούς, τις αστυνομικές αρχές , τις δικαστικές αρχές, την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τις υπηρεσίες υγείας ,τα ΚΕΠ κ.α.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου επιδιώκεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους διαμένοντες στα Τρίκαλα μετανάστες και πρόσφυγες, η διευκόλυνση της επικοινωνίας τους με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, αλλά και με το σύνολο των δημοτικών και λοιπών δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, σε συνδυασμό με τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών των μεταναστευτικών κοινοτήτων με την τοπική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας Δ. Τρικκαίων (Ομήρου 6) και στον τηλεφωνικό αριθμό 2431036900.

Από το γραφείο Τύπου