Δήμος Τρικκαίων

Διαβεβαίωση υφυπουργού Παιδείας στον Δήμαρχο Τρικκαίων για το Παν. Θεσσαλίας

15 Μαρτίου 2018
 Ο Δημ. Μπαξεβανάκης τόνισε στον Δημ. Παπαστεργίου: Δεν υπάρχει τετελεσμένο, δεν αιφνιδιάζουμε

 

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα προχωρήσουν αλλαγές στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, πριν τη διεξαγωγή ενδελεχούς διαλόγου, έδωσε στον Δήμαρχο Τρικκαίων ο υφυπουργός Παιδείας. Ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, επισκεπτόμενος τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου το απόγευμα της Πέμπτης 15 Μαρτίου 2018 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ήταν σαφής στα όσα του έθεσε ο Δήμαρχος: «Δεν θα επιβάλλουμε δεδομένα για τα οποία δεν θα υπάρχει συναίνεση». Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν θα υπάρχουν αιφνιδιασμοί, αλλά θα νομοθετηθεί «ό,τι ωριμάσει» στην κοινωνία.
Αυτή η διαδικασία ωρίμανσης ξεκινά το Σάββατο στα Τρίκαλα, με την πρωτοβουλία του Δήμαρχου Τρικκαίων, να συγκαλέσει ευρύτατη σύσκεψη όλων ανεξαιρέτως των φορέων του Δήμου, για το θέμα του ανασχεδιασμού του νέου, ενοποιημένου πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Και αυτό το θέμα έθιξε κυρίως στον υφυπουργό, καθώς ο κ. Παπαστεργίου κινητοποιήθηκε για τη διαμόρφωση προτάσεων και συγκεκριμένων θέσεων, επί των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Τρικκαίων και, κατ’ επέκταση, του νομού Τρικάλων. Οι συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Παπαστεργίου ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί και συμπεριλαμβάνουν τα στοιχεία που διαμορφώνουν τα νέα δεδομένα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα Τρίκαλα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στα ΑΕΙ ως μοχλό ανάπτυξης, προκειμένου αυτά να είναι βιώσιμα, καθώς «σε αυτά θα σπουδάζουν τα παιδιά μας».
Αφού ο κ. Μπαξεβανάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Τρικκαίων ότι δεν υπάρχει τετελεσμένο, του επεσήμανε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επισκεφθεί και το υπουργείο, προκειμένου τα θέματα να συζητηθούν επί της ουσίας.

Επίσης, συζητήθηκαν και ειδικότερα ζητήματα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε επίπεδο υποδομών, δράσεων για τους μαθητές, διαχείρισης της ενσωμάτωσης των προσφυγόπουλων, καθώς και πηγών χρηματοδοτήσεων.
Οι δε κοινές σπουδές των κ. Παπαστεργίου και Μπαξεβανάκη (αμφότεροι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί) είχαν ως κοινό τόπο την και την ξενάγηση του δεύτερου, στο κέντρο ελέγχου του Smart Trikala και στο e-ΚΕΠ (το ΑΤΜ Πιστοποιητικών).
Στη συνάντηση παράστησαν, από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Αλεστά και Ακης Αναστασίου, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας. Επίσης, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Νταούλας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: και του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου