Δήμος Τρικκαίων

Διαβούλευση για τα ονόματα των γεφυρών στα Τρίκαλα

7 Απριλίου 2017
Σε δημόσια διαβούλευση για να εκφραστεί η γνώμη των τρικαλινών πολιτών, τίθεται η πρόταση για την ονοματοδοσία των γεφυρών των Τρικάλων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, μετά από ουσιαστική συζήτηση. Προηγήθηκε η υποβολή πρότασης από την πλειοψηφία της Επιτροπής Ονοματοδοσίας, που αφορούσε  – με συγκεκριμένο σκεπτικό,- στη διατήρηση ή αλλαγή ονομάτων των γεφυρών.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πλούσια, με στοιχεία και επιχειρήματα ένθεν κακείθεν, με αντιπαράθεση, αλλά και δεύτερες σκέψεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν σημαντικά ερωτήματα για την ανάγκη ή για την ουσία της ονοματοδοσίας.
Μετά από τη συζήτηση, που διήρκησε αρκετή ώρα, αποφασίστηκε, όπως πρότεινε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, να τεθεί η πρόταση της Επιτροπής σε δημόσια διαβούλευση. Ετσι, κάθε τρικαλινός και κάθε τρικαλινή, θα μπορούν να εκφέρουν άποψη ουσιαστική, τεκμηριωμένη και με επιχειρήματα, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το ευρύτερο δυνατό, συνάρτηση της ιστορίας της πόλης των Τρικάλων, στην πορεία της στο μέλλον.
Η σχετική ανάρτηση της πρόταση και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα ανακοινωθεί αναλυτικά την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Από το γραφείο Τύπου