Δήμος Τρικκαίων

Διαβούλευση για 92 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Τρικκαίων

7 Δεκεμβρίου 2021

 

Με γοργά βήματα ο Δήμος Τρικκαίων δημιουργεί τις υποδομές για την ηλεκτρική εποχή στη μετακίνηση και την κινητικότητα. Με δημόσια διαβούλευση ζητά τη γνώμη και τη συνδρομή πολιτών και φορέων για τη χωροθέτηση Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.
Η διαδικασία υλοποιείται σε συνεργασία με το «Πράσινο Ταμείο» και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και είναι το δεύτερο από τα τρία στάδιά της. Προηγήθηκε η ανάλυση και χαρτογράφηση της κατάστασης, ακολουθεί η διαβούλευση για να εφαρμοστεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).
Συνολικά προτείνεται η χωροθέτηση θέσεων φόρτισης για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες σε 92 σημεία στο Δήμο. Έχουν συμπεριληφθεί 7 σημεία για πατίνια, 9 σημεία για ταξί, 3 σημεία για οχήματα τροφοδοσίας και 73 σημεία για ΙΧ, από τα οποία 2 προορίζονται για ΑΜΕΑ.

Τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων χωροθετήθηκαν με σκοπό να καλύπτουν τις ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπεται να κυκλοφορούν και να σταθμεύουν εντός του Δήμου Τρικκαίων σε ορίζοντα πενταετίας.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει 3 σταθμούς φόρτισης οχημάτων, στον Μύλο Ματσόπουλου και στα πάρκινγκ οδού Κανούτα και Δικαστηρίων, ενώ έχει υλοποιήσει και το πρόγραμμα μικροκινητικότητας ηλεκτρικών οχημάτων ELVITEN
Η διαδικασία συμμετοχής στη διαβούλευση είναι απλή:

Είσοδος στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) και στο ειδικό banner ή απ’ ευθείας ΕΔΩ

Εκεί βρίσκονται αναρτημένες οι σχετικές τοποθεσίες. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι/ες καταθέτουν την άποψή τους ηλεκτρονικά, πατώντας τον σύνδεσμο  https://forms.gle/jUiwepXhbnacKbso6
Η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου 2021.

Από το γραφείο Τύπου