Δήμος Τρικκαίων

Διεθνές σχολικό πρόγραμμα κατά των χημικών

7 Φεβρουαρίου 2017
«Λιγότερα χημικά – Καλύτερη ποιότητα ζωής». Αυτό το μήνυμα, που είναι και ταυτόχρονα τίτλος ευρωπαϊκού προγράμματος, μετέφεραν σήμερα το πρωί στον Δήμαρχο Τρικκαίων, σε εθιμοτυπική επίσκεψη, οι μετέχοντες στη συγκεκριμένη δράση του Εράσμους ΚΑ2.

Ο Διευθυντής και οι υπεύθυνες καθηγήτριες που υλοποιούν το πρόγραμμα από το 5ο Λύκειο τρικάλων, κ.κ. Αριστείδης Λιάκος, Κατερίνα Τσικορδάνου και Σταματία Καραθανάση, φιλοξενούν 25 άτομα από σχολεία ΄4 διαφορετικών χωρών. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από 2 σχολεία της Τουρκίας και από ένα της Ιταλίας, Λετονίας και Πορτογαλίας, βρίσκονται επί πέντε ημέρες στα Τρίκαλα. Σκοπός τους, να υλοποιήσουν το πρόγραμμα και να συζητήσουν με τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 5ου Λυκείου που μετέχουν στο πρόγραμμα για δράσεις. Όπως ήδη μία που πραγματοποιήθηκε και αφορούσε σε προσπάθεια μη χρήσης σαπουνιών με χημικά και γενικά, μη χρήσης μέσων περιποίησης με χημικά. Ταυτοχρόνως, τίθενται ζητήματα για τη σχέση των χημικών με το περιβάλλον και για τις παρενέργειές τους στην υγεία των ανθρώπων.
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις καινοτομίες των Τρικάλων, επισημαίνοντας ότι η δράση που επιχειρείται, αφορά στο μέλλον της ζωής κάθε ανθρώπου. Παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη, ενώ τα μέλη της αποστολής ξεναγούνται σε μνημεία της πόλης και του νομού.

 

Από το γραφείο Τύπου