Δήμος Τρικκαίων

Δικαίωση για τον Δήμο Τρικκαίων, ολοκληρώνεται το ταρτάν του Σταδίου

15 Ιουλίου 2021

Με θετική για τον Δήμο Τρικκαίων απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανακατασκευή του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων. Πρόκειται για την απόφαση που δίνει το «πράσινο φως» για υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης με τον εργολάβο που ανέλαβε την «Επισκευή του συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Τρικκαίων».
Η υπόθεση είχε φτάσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από σειρά ενεργειών του Δήμου, που επεδίωκε να αναιρέσει πράξη του Επιτρόπου, με την οποία κωλυόταν η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης.
Πλέον, με την απόφαση 1072/2021 της Μείζονος Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
– γίνεται δεκτή η προσφυγή αναθεώρησης του Δήμου Τρικκαίων,
– αναθεωρείται απόφαση (283/2021) του εβδόμου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
– γίνεται δεκτή η 2520/2020 προσφυγή ανάκληση του Δήμου Τρικκαίων (και η υπέρ αυτού ασκηθείσα παρέμβαση της εταιρείας)
– ανακαλείται η 16/2020 πράξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Π.Ε. Τρικάλων, και
– αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου της πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων και την εταιρεία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων δήλωσε δικαιωμένος για τις θέσεις και την κινητικότητα του Δήμου αναφορικά με το ζήτημα, που επιλύει το πρόβλημα της ολοκλήρωσης της επισκευής του ταρτάν. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Τεχνική και Νομική Υπηρεσίες που όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκαν ενεργά με το έργο και τη νομική του διάσταση, επιφέροντας αυτό το θετικό αποτέλεσμα, για τον Δήμο και, ουσιαστικά, για τον αθλητισμό των Τρικάλων.
Πλέον, απομένει μόνο η υπογραφή αυτής της σύμβασης για να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί η επισκευή του ταρτάν.
Από το γραφείο Τύπου