Δήμος Τρικκαίων

Με δικές του δυνάμεις ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις Κοινωνικές Δομές

28 Φεβρουαρίου 2017
Κι ενώ σε όλη τη χώρα υπάρχει πρόβλημα με τις κοινωνικές δομές και τη λειτουργία τους, ο Δήμος Τρικκαίων κάνει το αναγκαίο βήμα. Στηρίζει με δικά του έξοδα, τρεις Δομές που είναι αναγκαίες και σημαντικές για τρικαλινούς/ες που αντιμετωπίζουν την κρίση.

Από την 1η Μαρτίου 2017 και καθώς λήγει το πρόγραμμα παράτασης της χρηματοδότησης για τη λειτουργία τους λήγει, τρεις Κοινωνικές Δομές του Δήμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Με απόφασή τους – ομόφωνη – τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων στις 22 Φεβρουαρίου, ενέκριναν ποσό 19.200 ευρώ για τη συνέχιση τριών Δομών.
Πρόκειται για
– Τη λειτουργία του Ξενώνα Νυκτερινής Φιλοξενίας στον χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, αναθέτοντας την εποπτεία και έλεγχο του Ξενώνα, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του που έχει ήδη συνταχθεί, έως 30/04/2017.

Την υποστήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Εστιατορίου από 01/03/2017 έως 30/04/2017.

– Την υποστήριξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων από 01/03/2017 έως 30/04/2017.

Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Τρικκαίων παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και αρνητικές συγκυρίες, εστιάζει στην αντιμετώπιση και επίλυση των επιπτώσεων της κρίσης. Με βάση, δε, την οικονομική ευχέρεια, δίνεται το ποσό αυτό σε σύμβαση που θα υπογραφεί με την ΚΟΙΣΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Πλέον, οι ωφελούμενοι τρικαλινοί, θα μπορούν για το επόμενο διάστημα να απολαμβάνουν απρόσκοπτα τα οφέλη των Δομών. Κάτι που επετεύχθη – και θα συνεχίσει να επιτυγχάνεται – με τη συνεργασία ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας: αρχών, φορέων, συλλόγων, επιχειρηματιών, πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο Δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο) έχουν ενταχθεί και συνεχίζεται η χρηματοδότησή τους από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Ευνόητο είναι ότι, η συνέχιση του συνόλου των δομών, θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε ότι σε αυτή τη συγκυρία, έχει τεράστια σημασία η διατήρηση με κάθε τρόπο του μεγάλου κοινωνικού διχτυού ασφαλείας που δημιουργήθηκε στον Δήμο μας. Και συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου: με αυτή την ενέργεια και με τη σύμπνοια της κοινωνίας, δημιουργούμε πρόσθετες συνθήκες για συμπολίτες που πλήττονται από ή απειλούνται από την κρίση.

Από το γραφείο Τύπου