Δήμος Τρικκαίων

Δημαρχιακή συνεργασία Τρικάλων - Θεσσαλονίκης

4 Ιουλίου 2019
Στον Δήμο Τρικκαίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας

Με συνεργασία και ουσία για την Αυτοδιοίκηση, η συνάντηση Παπαστεργίου – Ζέρβα στα Τρίκαλα. Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Τρικκαίων υποδέχθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με θέμα, βεβαίως, την Αυτοδιοίκηση. Η επίσκεψη του κ. Ζέρβα είχε ως στόχο την ενημέρωση από τον κ. Παπαστεργίου σε ζητήματα προγραμματισμού, έργων, δράσεων, προγραμμάτων, χρηματοδοτικών εργαλείων, καινοτομίας, τεχνολογίας. Ζητήματα, στα οποία ο Δήμος Τρικκαίων καταθέτει τη δική του πρόταση συνολικότερα για την Αυτοδιοίκηση, με οφέλη για την πόλη, τα χωριά, τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ενημέρωση για τα οικονομικά θέματα, την προσέγγιση σε ζητήματα εξωστρέφειας, στις συνολικότερες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων. Εμφαση δόθηκε και στα ζητήματα τεχνολογίας, με επίσκεψη – ενημέρωση του κ. Ζέρβα στο control room του Smart Trikala και στην πρωτότυπη εφαρμογή e-ΚΕΠ, ενώ τονίστηκαν πτυχές της πολιτικής του Δήμου Τρικκαίων συνολικότερα για την καινοτόμα δράση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Εξάλλου, παρόμοια ζητήματα είχαν τεθεί και στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο κ. Ζέρβας πραγματοποίησε μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με καλεσμένο τον κ. Παπαστεργίου, εγκαινιάζοντας, ουσιαστικά, την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του Μαΐου του 2019.
Οι δύο αυτοδιοικητικοί συζήτησαν, επίσης, συνολικότερα θέματα για τους Δήμους στη χώρα μας και τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για ζητήματα ζωής στις πόλεις. Ειδικά τα Τρίκαλα και η Θεσσαλονίκη, με χρόνιους κοινωνικούς δεσμούς, διαθέτουν ομοιότητες, αλλά και διαφορές, που καθιστούν άκρως χρήσιμο και αρκούντως εποικοδομητικό τον σχετικό διάλογο.
Στη συνάντηση από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρέστησαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Αλεστά και Χριστόφορος Ρόμπος, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας και η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη. Από την πλευρά του κ. Κ. Ζέρβα μετείχαν στη συνάντηση συνεργάτες του, οι οποίοι ενημερώθηκαν και για λεπτομέρειες και πρόσθετα τεχνικής φύσης ζητήματα.

 

Από το γραφείο Τύπου