Δήμος Τρικκαίων

Δήμος Τρικκαίων - ΣΜΥ τίμησαν την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

22 Νοεμβρίου 2017
Με κοινή εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης

Την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε και στα Τρίκαλα με ανοιχτή εκδήλωση στους πολίτες, η προσφορά του στρατού στη χώρα. Με συνδιοργάνωσε του Δήμου Τρικκαίων και της ΣΜΥ, η πολιτιστική εκδήλωση – πανδαισία μουσικής και χορού οδήγησε τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές στο να γεμίσουν το Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης».
Με μια οργάνωση… στρατιωτικής ακρίβειας, η εκδήλωση αρχικώς αφορούσε στην ιστορία της Σχολής, από τις πρώτες προσπάθειες ίδρυσης ενός σχολείου για υπαξιωματικούς, μέχρι τη 42χρονη παραμονή και πλούσια προσφορά της στα Τρίκαλα.
Ο διοικητής της ΣΜΥ, ταξίαρχος Δημήτρης Τσιπίδης, αναφέρθηκε σε αυτή την προσφορά κατά τη σύντομη ομιλία του, καθώς και στην αναγκαιότητα συνεργασίας του στρατού με τους πολίτες.
Ακολούθησε ένα μουσικό πρόγραμμα από τη νεοσυσταθείσα χορωδία και το μουσικό σχήμα της ΣΜΥ και τη σκυτάλη πήρε η Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων, με εκτέλεση τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη.
Οι χοροί, από το χορευτικό της Σχολής, από κάθε μέρος της Ελλάδας, ολοκλήρωσαν τη δίωρη εκδήλωση, με τους παριστάμενους τρικαλινούς/ες, σπουδαστές/τρεις της Σχολής, το στρατιωτικό προσωπικό και τους επίσημους καλεσμένους, να καταχειροκροτούν τους συντελεστές.
Ο Δήμος Τρικκαίων εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τους αντιδημάρχους κ.κ. Ντίνα Δήμα, Εφη Λεβέντη, Κώστα Ψύχο, Δημήτρη Βασταρούχα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Θεάτρου κ. Χρυσόστομο Κυρίτση, την αντιπρόεδρο του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη. Παρέστησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο κ. Γ. Τσίγκας, περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για υγεία, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων κ. Γ. Σπηλιόπουλος, ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Γ. Κουτεντάκης.

Από το γραφείο Τύπου