Δήμος Τρικκαίων

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων στη γραφική Κόνιτσα

5 Ιουλίου 2017
Στην Κόνιτσα του Νομού Ιωαννίνων βρέθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Κόνιτσας και συμμετείχε στο 1ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διεξήχθη το τριήμερο 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.

Συμμετείχαν άλλες 6 φιλαρμονικές από Δοξάτο Δράμας, Ιωάννινα, Λεχαινά Ηλείας,  Λευκάδα, Κυπαρισσία Δήμου Τριφυλίας και Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές».

Η Δημοτική Φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Μαίρης Μητσοπούλου, παρουσίασε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες κατά τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, εντυπωσιάζοντας τους θεατές. Την επόμενη ημέρα συμμετείχε σε παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Κόνιτσας μαζί με όλες τις φιλαρμονικές, αποσπώντας το χειροκρότημα όλων.

Η Δημοτική Φιλαρμονική στηρίζεται ενεργά από το τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της  Διεύθυνσης  Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, την Αρχιμουσικό και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. Με περισσότερο από 115 χρόνια ιστορίας, η Φιλαρμονική παρουσιάζει αξιόλογη δραστηριότητα,  εξελίσσεται και πρωταγωνιστεί με ένα πλούσιο ρεπερτόριο  σε φεστιβάλ και συναντήσεις φιλαρμονικών ανά την Ελλάδα.

Από το γραφείο Τύπου