Δήμος Τρικκαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αποχαιρετά τον Ιωάννη Παντελιδάκη

8 Απριλίου 2017
Τη θλίψη τους για τον θάνατο του ιατρού χειρουργού Ιωάννη Παντελιδάκη, εμβληματικής φυσιογνωμίας για τα Τρίκαλα, εκφράζουν με επιστολή τους ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Η επιστολή αποστέλλεται στους οικείους του και στο Ιδρυμα Παντελιδάκη, εκφράζοντας την ομοφωνία των παρατάξεων του Σώματος για την προσφορά του εκλιπόντος στην πόλη. Η επιστολή είναι η ακόλουθη:
«Ο Ιωάννης Παντελιδάκης παρ’ ότι μη τρικαλινός στην καταγωγή, απετέλεσε έναν εξέχοντα δημότη Τρικκαίων, έναν συμπολίτη με μέγιστη προσφορά. Η δωρεά του στον Δήμο μέσω της οποίας αποκτήθηκε οίκημα στο Βαρούσι, που άμεσα αξιοποιείται – όπως ο Δήμος έχει υποχρέωση – για τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες, σε συνδυασμό με την, ιδίοις δαπάναις, ανέγερση του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου, αποτελούν μικρά μόνο δείγματα της πολύχρονης προσφοράς του στην κοινωνική μας ζωή.  Αλλά και η ιατρική του ιδιότητα, που την προσέφερε αφειδώς προς ίαση των τρικαλινών ή πολιτών από άλλους νομούς, συνηγορεί στον χαρακτηρισμό του ως ενός ευπατρίδη των Τρικάλων.
Συλλυπούμαστε βαθύτατα τους οικείους του, εκφράζοντας τη θλίψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων, όσοι ευεργετήθηκαν από τον Κρητικό με την Τρικαλινή καρδιά».

Από το γραφείο Τύπου