Δήμος Τρικκαίων

Το Δημοτικό Θεάτρο κοντά στους τρικαλινούς μαθητές

11 Οκτωβρίου 2017
Νέες παραστάσεις με τις "Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη"

 

Το Δημοτικό Θέατρο, μετά την πολύ επιτυχημένη και δυναμική παρουσία του κατά την θερινή περίοδο στα χωρία και στις συνοικίες της πόλης μας, με τις παραστάσεις περιοδείας και τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών του Δήμου Λάρισας, οργανώνει και πραγματοποιεί ένα ακόμη κύκλο παραστάσεων για τα σχολεία με το υπέροχο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη», στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημιουργοί.  Έτσι ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο παραστάσεις για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Μύλο Ματσόπουλου καθημερινά τις πρωινές ώρες 9-11 & 11-1.

Στην παράσταση Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη  μέσα από την σκηνοθετική πρόταση, γίνεται μια αναφορά στην πορεία της κωμωδίας και της κωμικής έκφρασης στο πέρασμα των εποχών: από την αρχαία κωμωδία με την έντονη εκφραστικότητα, την κυριαρχία του λόγου και τη χρήση της μάσκας, περνάμε στο θέατρο χαρακτήρων στην Comedia dell arte, στον θέατρο Σκιών και το ελληνικό Καραγκιόζη, και τέλος στο σωματικό θέατρο και στο μπουρλέσκ με το πέρασμα στον ασπρόμαυρο βουβό κινηματογράφο. Έτσι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την κωμική παράδοση μέσα από τα κείμενα του Αριστοφάνη, αλλά και από τις διαφορετικές μορφές και εκφράσεις του κωμικού.

Οι συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης, Επιμ. κίνησης-βοηθός σκηνοθέτις: Πατρίτσια Λάζου, Ενδυματολογία: Εβελίνα Δασκαλοπούλου, Κινηματογράφηση-προβολές: Γιάννης Φλούλης, Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη. Ηθοποιοί: Παναγιώτης  Ζαχαρόπουλος, Βίκυ Ιακωβάκη, Γωγώ Κατσιανάκου, Κώστας Μπουραζάνας, Φανή Σπανού, Σια Φαράκη.