Δήμος Τρικκαίων

Δίπλα στις γυναίκες το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης του Δήμου Τρικκαίων

18 Απριλίου 2020

 

Το κρίσιμο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και ειδικά εναντίον γυναικών, θίγει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων  Βίας Δήμου Τρικκαίων. Η ανακοίνωση ουσιαστικά αναφέρει ότι το Κέντρο συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του τηλεφωνικώς, αλλά και ότι, είναι σημαντικό, καμία γυναίκα να μην είναι ή να μην αισθάνεται μόνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, εν μέσω  της πανδημίας, εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του για την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας

 

Σε μια περίοδο που δυστυχώς φαίνεται ότι ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, το  Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων  Βίας Δήμου Τρικκαίων, κατά τη διάρκεια των ειδικών και έκτακτων συνθηκών Covid-19, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και να  καλύπτει την ανάγκη της παροχής υπηρεσιών υποστήριξης και αρωγής προς τους ενδιαφερόμενους και προς τις γυναίκες θύματα κάθε μορφής βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων.

Η λειτουργία γίνεται σε υλοποίηση των έκτακτων μέτρων που έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, τον Δήμο Τρικκαίων και τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19, και πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας:

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00 – 16:00 αλλά λόγω των έκτακτων μέτρων συνίσταται η τηλεφωνική επικοινωνία με τα στελέχη του και η εξυπηρέτηση των συμβουλευόμενων γυναικών με τηλεφωνικές συνεδρίες.

Είναι αυτονόητο ότι τα επείγοντα περιστατικά, τα στελέχη του Κέντρου συνεχίζουν να τα διαχειρίζονται δια ζώσης, με τη φυσική παρουσία των γυναικών (κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης αν είναι δυνατόν) σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και με εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης.

Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες θύματα βίας αλλά και για τους συνεργαζόμενους φορείς, οι οποίοι μπορεί να ενημερώνουν και να προτρέπουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Συμβουλευτικό Κέντρο,  όσες γυναίκες έχουν εκφράσει σχετικά αιτήματα υποστήριξης λόγω της βίας που υφίστανται.

Σε κάθε περίπτωση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληρέστερη ενημέρωση σας μπορείτε να επικοινωνείτε  στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου 2431027943 τις ώρες λειτουργίας του καθώς και στο email: [email protected].

Για τις επείγουσες περιπτώσεις ( εκτός του  ωραρίου λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου ) μπορείτε να καλείτε και στην 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900.

Σε περιόδους κρίσης είναι πιθανόν να διογκωθούν τα περιστατικά έμφυλης βίας.

Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκει πρόσφορο έδαφος, όταν οι γυναίκες περιορίζονται στο σπίτι, σε μια κακοποιητική σχέση, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μήνυμα για τις γυναίκες αυτές είναι ένα:

Ακόμα κι αν είσαι περιορισμένη, δεν απαγορεύεται να ζητήσεις βοήθεια.

ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ.

Στη διάδοση αυτού του μηνύματος, σας καλούμε να γίνετε αρωγοί και συνεργάτες, ώστε να υποστηριχθούν όσες περισσότερες γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας είναι  δυνατόν.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων  Βίας δήμου Τρικκαίων παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) « Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

 

Από το γραφείο Τύπου