Δήμος Τρικκαίων

Διπλασιάζεται η αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου

9 Φεβρουαρίου 2018
Υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Περισσότερο χώρο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων δίνει ο Δήμος Τρικκαίων. Με ένα έργο προϋπολογισμού 50.000€, ανοίγει ο χώρος και ενοποιείται το πίσω μέρος της αυλής με την υπάρχουσα. Ετσι, από 1000μ2 , η αυλή για τοπ παιχνίδι των μαθητών θα διπλασιαστεί σχεδόν, κατά 909,58 μ2. Αυτό θα συμβεί με γκρέμισμα τμήματος της περιτοίχισης στην πίσω δυτική πλευρά του σχολείου και δημιουργία ενός πλακοστρωμένου επιπέδου. Ετσι, θα υπάρχει προσβασιμότητα μεταξύ της υπάρχουσας αυλής και του χώρου τμήματος της οδού Νταή και της τριγωνικής πλατείας, που έχουν χαρακτηρισθεί σχολικός χώρος από την πολεοδομική μελέτη. Επίσης το τμήμα της οδού Νταή θα ενσωματωθεί με την τριγωνική πλατεία για να μεγαλώσει το πράσινο και για να μετατραπεί η αυλή του σχολείου σε αυλή πρασίνου. Τα παγκάκια στο χώρο της πλατείας θα διατηρηθούν για να δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να ξεκουράζονται και να τρώνε το φαγητό τους στην ώρα του διαλλείματος .
Το έργο, με τελική έκπτωση 53,63% ανέλαβε μετά τον διαγωνισμό η εταιρεία ΛΙΤΟΥ, Α., – Γ. ΓΚΕΚΑΣ Ο.Ε. και το μεσημέρι της Παρασκευής υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση, ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο ωφελεί τους 270μαθητές του σχολείου, που αποκτούν περισσότερο χώρο πλέον.
Υπενθυμίζεται ότι η μέριμνα για τους μαθητές και τις μαθήτριες μια πυκνοκατοικημένης περιοχής των Τρικάλων, ενισχύεται και από την πρόβλεψη για την ανέγερση του νέου 22ου Νηπιαγωγείου.