Δήμος Τρικκαίων

Δωρεάν μαθήματα στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

13 Σεπτεμβρίου 2016
Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων ανοίγει και φέτος τις διδακτικές της πόρτες σε μαθητές από Δ’ Δημοτικού και άνω που θέλουν να διδαχθούν την τέχνη της μουσικής. Ξεκίνησε να δέχεται μαθητές στα τμήματά της για την εκπαιδευτική περίοδο 2016 – 2017.

Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και οι εγγραφές για την Α’ περίοδο γίνονται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Η φοίτηση είναι για όλους δωρεάν. Στα τακτικά και μαθητευόμενα μέλη της, προσφέρεται απαλλαγή και μείωση διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο.

Η Φιλαρμονική στεγάζεται στο κτίριο της Δωροθέας Σχολής επί της οδού Στ. Σαράφη 42. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μας επισκεφτείτε (Τρίτη και Πέμπτη από τις 6:00 μμ έως και τις 9:00 μμ) ή να μας καλέσετε στο 24310 74435.

Διδάσκονται Ξύλινα – Χάλκινα Πνευστά, Κρουστά και Θεωρητικά Μαθήματα.

Ως εκπαιδευτικό προσωπικό ορίζονται πτυχιούχοι μουσικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων έχει μια μακρά ιστορική διαδρομή. Η αρχική ίδρυσή της έγινε επίσημα το 1902, ενώ υπήρχε ομάδα μουσικών η οποία έπαιρνε μέρος σε εκδηλώσεις τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Σήμερα αποτελεί ενεργό τομέα του τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Στην ιστορική της διαδρομή ευτύχησε να έχει άξιους αρχιμουσικούς και εκτελεστές που στις φλέβες τους κυλούσε το μεράκι και η ευαισθησία της μουσικής δημιουργίας, που παρέμεναν στους κόλπους της ανιδιοτελώς και με μοναδικό γνώμονα την διατήρηση και την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού αυτού του τόπου.

Συμμετέχει σε Θρησκευτικές εορτές και Εθνικές επετείους, σε αθλητικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ εκτός του νομού. Διοργανώνει συναυλίες και προγραμματίζει μουσικές βραδιές σε συνοικίες και τοπικές κοινότητες του Δήμου μας με πλούσιο ρεπερτόριο από τη διεθνή και ελληνική μουσική σκηνή.

Yπεύθυνη της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι η κ. Μαίρη Μητσοπούλου.