Δήμος Τρικκαίων

Δωρεάν σεμινάρια εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα από το Tech Talent School for Educators

3 Οκτωβρίου 2019

Δωρεάν σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών προσφέρει το Tech Talent School με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας και Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας, αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εξοικειωθούν με νέες διαδραστικές και δυναμικές μεθοδολογίες μάθησης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, όπως: εισαγωγικά μαθήματα Office (Word, Excel, PowerPoint), εισαγωγή στον Προγραμματισμό με JavaScript και Python, ψηφιακά εργαλεία παρουσιάσεων και επικοινωνίας (Sway), ψηφιακά εργαλεία παιγνιώδους μάθησης (Game Learning), καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για το Raspberry Pi, το Minecraft και το Scratch στην εκπαίδευση.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, στον Μύλο Ματσόπουλου. Ήδη έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα για το μήνα Οκτώβριο και είναι διαθέσιμο στη σελίδα http://techtalentschool.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/trikala/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.techtalentschool.gr

 

Από το γραφείο Τύπου