Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Δώρο Χριστουγέννων για τα Τρίκαλα των επόμενων δεκαετιών

22 Δεκεμβρίου 2017
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπέγραψε σύμβαση που εκκινεί τη διαδικασία αναθεώρησης του παρωχημένου – από το 1985 - ΓΠΣ Continue Reading Δώρο Χριστουγέννων για τα Τρίκαλα των επόμενων δεκαετιών

Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για τα Τρίκαλα των επόμενων δεκαετιών προσφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση που ανοίγει, μετά από 32 χρόνια, τον δρόμο για αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Συγκεκριμένα, με την ανάδοχο κ. Φωτεινή Παπανούση, ο κ. Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη για τον τίτλο «Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ) για τη μελέτη τροποποίησης της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) της εκτός σχεδίου περιοχής και εκτός ορίων οικισμών προϋφισταμένων του έτους 1923 περιοχής Δήμου Τρικκαίων», με αμοιβή 7.100€.
Αυτή η μελέτη θα αποτυπώσει πλέον επί της ουσίας, και με βάση όλες τις προηγούμενες παρατηρήσεις των συναρμόδιων υπουργείων, τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην περιοχή πέριξ των Τρικάλων. Ουσιαστικά, προχωρούν οι αποχαρακτηρισμοί εκτάσεων γεωργικής γης και μετατρέπονται σε οικιστές ζώνες. Αφού η μελέτη αυτή εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ακολουθεί η μελέτη τροποποίησης της ΖΟΕ και στη συνέχεια η αναθεώρηση του ΓΠΣ.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον, τα Τρίκαλα ως πόλη, θα διαθέτουν ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχέδιο για τις επόμενες δεκαετίες. Απορρίπτοντας βαρίδια του παρελθόντος και με εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση των δεδομένων στην κοινωνία και τις ανάγκες της, τα Τρίκαλα εισέρχονται σε νέα φάση, με βελτιωμένο τον πολεοδομικό τους χαρακτήρα.

 

Από το γραφείο Τύπου