Δήμος Τρικκαίων

Δράσεις για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και συνεργασία ΕΕΣΚΠ – Δήμου Τρικκαίων

31 Μαΐου 2024

 

Συνεργασία για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας υλοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων και το γραφείο Θεσσαλίας της Ελληνικής Εταιρείας για τη ΣΚΠ.
Η πρώτη δράση αφορούσε στο ότι δόθηκε παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Νέων , αφιερωμένη στην παγκόσμια Αυτή Ημέρα, που κάθε χρόνο τιμάται στις 30 Μαΐου. Επρόκειτο για την παράσταση «Αυλή των Θαυμάτων» σε σκηνοθεσία Γωγώς Κατσιανάκου. Η παράσταση δόθηκε στις 24 Μαΐου 2024 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων. Πριν την παράσταση, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου, Γεωργία Κοτρώνη, αναφέρθηκε στην ουσία της συνεργασίας για την ενίσχυση της γνώσης της κοινωνίας σχετικά με την ασθένεια. Παρέμβαση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΣΚΠ κ. Κώστας Μιχαλάκης και από το γραφείο Θεσσαλίας η κ. Κατερίνα Κοπάνου. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του ρόλου των συνεργασιών, στη βοήθεια που λαμβάνουν ασθενείς και συγγενείς τους από παρόμοιες δράσεις, ευχαριστώντας το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων και κάθε συντελεστή για τη συγκεκριμένη συνεργασία.
Την Πέμπτη 30 Μαΐου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, η κεντρική γέφυρα Τρικάλων χρωματίστηκε στο πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της ΣΚΠ, σε μια πρόσθετη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Επίσης, τα Τρίκαλα επισκέφθηκαν μέλη της Ένωσης Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Μαγνησίας (ΕΑΜΠΣ), και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Από το γραφείο Τύπου