Δήμος Τρικκαίων

Δράσεις και ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” του Δ. Τρικκαίων

1 Απριλίου 2023

Την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού τίμησαν οι δύο βάρδιες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων. Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου και εν όψει της Ημέρας (στις 2 Απριλίου), η Α βάρδια μετέβη στην Καρδίτσα. Εκεί, στο γήπεδο Εθνικού Καρδίτσας, ο Σύλλογος Αυτισμού δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, τα Ειδικά Σχολεία Τρικάλων και Καρδίτσας και τους φορείς ειδικής αγωγής, πραγματοποίησε μια γιορτή για όλα τα παιδιά, με σκοπό τη συμπερίληψη. Οι φιλοξενούμενοι/ες του ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων μετείχαν στα παιχνίδια, στον χορό, στη ζωγραφική προσώπου, στον αλευροπόλεμο που διοργανώθηκαν.

Το απόγευμα, η β βάρδια, πραγματοποίησε μια διαφορετική εκδήλωση. Στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Τρικκαίων, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι/ες ετοίμασαν μια μικρή γιορτή, με έμφαση στη γνωστοποίηση των θεμάτων αυτισμού και συνομιλία με τους πολίτες.

Για τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στις κοινωνικές δομές και τη μεγάλη έμφαση στην κοινωνική μέριμνα και δη στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, ενώ παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά.

Από το γραφείο Τύπου