Δήμος Τρικκαίων

Δράση για "σχολείο χωρίς τσιγάρο" από το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης

20 Νοεμβρίου 2017
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Διευθυντές & Εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας - Διαμόρφωση κοινής γλώσσας και πολιτικής, για ένα σχολείο που συμβάλει στην πρόληψη του καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ) σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διοργανώνει  ένα πρωτότυπο πρόγραμμα  εκπαίδευσης της πρόληψης του καπνίσματος με τον τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!» και απευθύνεται σε Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Δ΄ Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού.

Κύριος στόχος της παρέμβασης είναι η ευαισθητοποίηση του συνόλου της σχολικής κοινότητας (μαθητές – εκπαιδευτικούς – γονείς), με την διαμόρφωση μιας πολιτικής πρόληψης του καπνίσματος στα παιδιά.

Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο αποτελεί κρίσιμη περίοδο στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων σχετικά με το κάπνισμα. Η αρνητική στάση που έως τότε έχει υιοθετηθεί από παιδιά αυτής της ηλικίας μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή στο κάπνισμα  της παρέας ή ακόμα και σε πειραματισμό.

Η εφαρμογή του προγράμματος στηρίζεται  στην ανάπτυξη κοινωνικών και  ατομικών δεξιοτήτων. Κύρια ομάδα στόχου αποτελούν οι μαθητές με στόχο να διαμορφώσουν υγιείς συμπεριφορές που προάγουν τη ψυχοκοινωνική τους υγεία.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 & ώρες 18:00 – 20:00

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 & ώρες 18:00 – 20:00

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 & ώρες 18:00 – 20:00

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 18 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2431 0 75555 ή στη διεύθυνση  (Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων – Βίκτωρος Ουγκώ 2) έως 24  Νοεμβρίου 2017.