Δήμος Τρικκαίων

Δύο νέοι και σύγχρονοι βρεφικοί – παιδικοί σταθμοί στον Δ. Τρικκαίων

11 Φεβρουαρίου 2022

Σε εξαιρετικά προσεγμένο, σύγχρονο, φωτεινό, παιδαγωγικό, άρτιο και πλήρες περιβάλλον, λειτουργούν από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 δύο νέες δομές για βρέφη και νήπια στον Δήμο Τρικκαίων:
– ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Μεγαλοχώρι
– ο Στ΄ βρεφικός σταθμός στις εργατικές κατοικίες του Πύργου.
Στο Μεγαλοχώρι (στο κτήριο του τέως παιδικού σταθμού) λειτουργούν
– νηπιακό τμήμα δυναμικότητας 25 νηπίων
– βρεφικό τμήμα δυναμικότητας 24 βρεφών
Στον Πύργο (στο κτήριο του τέως Στ΄ βρεφονηπιακού σταθμού) λειτουργεί
– βρεφικό τμήμα δυναμικότητας 10 βρεφών.

ΔΕΙΤΕ  ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ
 «Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει την τρικαλινή οικογένεια και μεριμνά για βρέφη και παιδιά», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, ο οποίος με τη διευθύντρια της ομότιτλης, αρμόδιας Διεύθυνσης επισκέφθηκε τις δύο δομές. Στο Μεγαλοχώρι συνάντησαν τη διευθύντρια κ. Ζαφόλια και το προσωπικό, συζητώντας για την εξαιρετική σχεδόν εκ βάθρων ανακατασκευή του εσωτερικού. Παρόμοια η συζήτηση και στον Πύργο, με τη διευθύντρια κ. Δημητρίου και το εκεί προσωπικό, που αναμόρφωσαν τη η λειτουργούσα δομή. Μάλιστα ο βρεφικός σταθμός στον Πύργο έχει ως θεματική του το γνωστό βιβλίο «Μικρός Πρίγκηπας».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Το εσωτερικό του βρεφονηπιακού και του βρεφικού σταθμών είναι πλήρως εξοπλισμένο με παιχνίδια, βιβλία, τουαλέτες, κουζίνα, καθώς και με όλα τα απαραίτητα για τα βρέφη και τις ανάγκες τους. Κυριαρχούν τα ευχάριστα χρώματα, ο προσεγμένος εξοπλισμός, τα παιδικά έπιπλα και, κυρίως, η καθαριότητα.
Ο κ. Σακκάς επεσήμανε ότι, σε επίπεδο νηπίων, ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις, ενώ με τις δύο νέες δομές ικανοποιήθηκαν και οι αιτήσεις επιλαχόντων βρεφών. Αυτά τα νέα βρεφικά τμήματα θα φιλοξενούν βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να συμπληρώνει τις υποδομές για τα βρέφη: το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνει τις εργασίες για τη μετατροπή δύο κτηρίων σε βρεφικούς σταθμούς στο Λογγάκι και στην περιοχή του Σταθμού, στο νυν ΚΔΑΠ.

Από το γραφείο Τύπου