Δήμος Τρικκαίων

Δύο θετικά νέα για το Ριζαριό

12 Δεκεμβρίου 2016
Ευχάριστα τα νέα για το Ριζαριό. Στο πλαίσιο της προσοχής που δίνει ο Δήμος σε συνοικίες της πόλης των Τρικάλων, δύο θετικά μηνύματα ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων, στα μέλη του ΔΣ του νεοσύστατου Συλλόγου νέων και Γονέων Ριζαριού «Ο Αγιος Γεώργιος».

Το πρώτο, ότι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή. Ένα έργο που επί χρόνια παρέμενε ανολοκλήρωτο, πλέον μπαίνεις την ποριστική του φάση. Αυτό θα σημάνει ότι, όχι μόνο θα λυθεί πρόβλημα με την αποχέτευση, αλλά και ότι θα βελτιωθεί η εικόνα στους δρόμους της συνοικίας. Το δεύτερο σημαντικό, το ότι ο Δήμος έχει ήδη ενδιαφερθεί για την επίλυση ενός άλλου χρόνιου και εξαιρετικά δυσάρεστου προβλήματος. Αυτό των δυστυχημάτων στον «κόμβο Ριζαριού», δηλαδή στο σταυροδρόμι με την περιφερειακή οδό. Ηδη υπάρχουν μελέτες και προμελέτες, έχει γίνει προεργασία και ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Δήμου Τρικκαίων να επιλυθεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα, που κοστίζει και ανθρώπινες ζωές.
Στα ειδικότερα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη του ΔΣ, υπήρξε συνεργασία και διαπιστώθηκε η κοινή προσπάθεια για την επίλυσή τους, όπως στην καθαριότητα, σε φωτισμό και ενέργειες για την καλαισθησία. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από το καλοκαίρι προχώρησε σε ανακατασκευή και βελτίωση της παιδικής χαράς με τη δημιουργία και γηπέδου 5Χ5, ενώ ήδη έγινε και αντικατάσταση λαμπτήρων σε διάφορα σημεία.
Αυτό, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, και είχε ήδη γίνει σαφές από το καλοκαίρι, ήταν η αρχή μιας σειράς ενεργειών για τις συνοικίες των Τρικάλων, για τις οποίες πρέπει να γίνουν διάφορες οφειλόμενες παρεμβάσεις.
Το ΔΣ αποτελούν οι κ. Γιώργος Ζιώγας (πρόεδρος), Δημ. Μεσιακάρης (αντιπρόεδρος), Ευαγ. Ντάνας (γραμματέας), Νικ. Σαλταγιάννης (ταμίας) και Γιώργος Πανάγος (μέλος).

 

Από το γραφείο Τύπου

rizario1