Δήμος Τρικκαίων

«Έχω μια γλυκιά μανούλα…: Η Γιορτή της Μητέρας στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Τρικκαίων

15 Μαΐου 2023

Ένα κείμενο διαφορετικό από τα άλλα, για τη Γιορτή της Μητέρας, δημοσιεύουν οι μητέρες των παιδιών που φιλοξενούνται στον τον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Τρικκαίων. Ένα κείμενο που παρουσιάζει με συναισθήματα, την αμφίδρομη σχέση μητέρων – παιδιών, μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Ζ΄ Παιδικού Σταθμού για τη συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα.
Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

«Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζεται η γιορτή της μητέρας. Το να είσαι μητέρα είναι κάτι ιερό, γιατί μέσα από εσένα γεννιέται η ζωή και πλάθεται ο άνθρωπος. Είναι κάτι χαρούμενο, γιατί δίνεις και παίρνεις αγάπη με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Σημαντικό και αναγκαίο είναι να τιμούμε τη μητέρα ως πρόσωπο και ως σύμβολο, έστω μια φορά τον χρόνο, αν και η αλήθεια είναι ότι γιορτή της μητέρας είναι η κάθε μέρα, εφόσον το να είσαι μάνα είναι ένας ρόλος ισόβιος που δεν σταματά και δεν τελειώνει ποτέ.

 Φέτος γιορτάσαμε αυτήν την ημέρα με τον πιο όμορφο και συγκινητικό τρόπο μαζί με τα παιδιά μας στον Ζ΄ παιδικό σταθμό του δήμου Τρικκαίων.

Συμμετείχαμε με χαρά στην εκπαιδευτική διαδικασία, συνεργαστήκαμε με τα παιδιά δημιουργώντας όμορφες χειροτεχνίες, παρακολουθήσαμε την αφήγηση παραμυθιού και ακούσαμε από τα παιδιά το πιο γλυκό τραγούδι για την μητέρα. Η στιγμή που συγκινηθήκαμε κυριολεκτικά ήταν όταν παραλάβαμε δωράκια φτιαγμένα από τα χεράκια των παιδιών μας.

 Ήταν αναμφισβήτητα από τις πιο όμορφες και συγκινητικές γιορτές. Ευχαριστούμε τον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό.

Με αγάπη, οι μητέρες των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό».

Από το γραφείο Τύπου