Δήμος Τρικκαίων

Εγγραφές για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δ. Τρικκαίων

24 Ιουνίου 2022

Με την έναρξη εγγραφών στο υπό δημιουργία Μητρώο Νέων Δήμου Τρικκαίων, γίνεται το βασικό βήμα για τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων που προέβλεπε την υλοποίηση σειρά συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών, το Μητρώο Νέων είναι η πρώτη συνθήκη που θα οδηγήσει στη συγκρότηση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Η πρόσκληση αφορά σε νέους και νέες ηλικίας 14 έως 28 ετών, δημότες/ισσες Τρικάλων, που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Η εκπροσώπηση της νέας γενιάς, η συμμετοχή, η συζήτηση, η διαβούλευση, η υποβολή προτάσεων, η συνεργασία, η συνεννόηση, οι νέες ιδέες, είναι οι βασικές αρχές που προωθούνται μέσω του Συμβουλίου.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί ΕΔΩ

Η πλατφόρμα εγγραφής στο μητρώο θα παραμείνει ανοιχτή το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων δημοσιότητας σχετικά με τι είναι ένα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων και τι διαδικασίες ακολουθεί. Παράλληλα, με την υποστήριξη της e-trikala ΑΕ και μέσω του Έργου NEUEYT (https://e-participationyouth.eu/) θα πραγματοποιηθούν και δράσεις με στόχο να προαχθεί η δημοκρατική συμμετοχή των νέων στα κοινά.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης