Δήμος Τρικκαίων

Εγγραφή στο αμπελουργικό μητρώο αμπελοτεμαχίων μικρής έκτασης

28 Μαρτίου 2023

 Το τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Τρικάλων ενημερώνει ότι οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων μικρής έκτασης, από 100 τ.μ. έως και 1 στρέμμα και ιδιαιτέρως εκείνοι που πρόκειται να οδηγήσουν τη παραγωγή τους προς απόσταξη τσίπουρου και δεν είναι ήδη καταχωρημένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία έως τις 31 Μαΐου του 2023 προκειμένου να δηλώσουν τις εκτάσεις αμπέλου που καλλιεργούν, καθώς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι υποχρεωτική η εγγραφή τους.

Σχετικά με τη διαδικασία απόσταξης τσίπουρου, η υπηρεσία διευκρινίζει ότι το 2022 κατ’ εξαίρεση οι Δήμοι εξέδωσαν βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας που χρησιμοποιήθηκαν στο τελωνείο. Ως εκ τούτου, από το 2023 δεν θα μπορούν να αποστάξουν τσίπουρο όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και δεν υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.  Διευκρινίζεται ότι οι δηλώσεις συγκομιδής γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους παραγωγούς στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υ.Π.Α.Α.Τ. μετά το πέρας του τρύγου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής – Β. Τσιτσάνη 31, κτίριο Π.Ε. Τρικάλων, 3ος όροφος, γραφεία 314 και 311, ή στα τηλ 2431351614 και 2431351611 αντίστοιχα.