Δήμος Τρικκαίων

Εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα για το προσφυγικό

16 Μαρτίου 2016
Εκδήλωση πραγματοποιεί το ΚΚΕ στα Τρίκαλα σήμερα για το προσφυγικό, με θέμα: «Τα παζάρια ΕΕ-κυβέρνησης στρέφονται ενάντια στους πρόσφυγες και τον λαό Οι θέσεις του ΚΚΕ δίνουν απάντηση στις αιτίες και τις επιπτώσεις του προβλήματος.»

Elisseos-Vagenas-620x400Οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & Ευρωπαϊκή Ένωση με τις επεμβάσεις και τους πολέμους που εξαπέλυσαν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ,οδήγησαν σε ξεριζωμό και προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους. Η στρατιωτική ανάμειξη της Ρωσίας οξύνει περισσότερο τις αντιθέσεις για τη μοιρασιά της λείας , μεταξύ των καπιταλιστών, στην περιοχή. Για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών .
Τα παζάρια ΕΕ-κυβέρνησης στρέφονται ενάντια στους πρόσφυγες αλλά και τον Ελληνικό λαό με την καταστρατήγηση του διεθνούς προσφυγικού Δίκαιου. Η επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι το σφράγισμα συνόρων και ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Πολιτική που έχουν συνυπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία υποκριτικά διαμαρτύρεται, καθώς και τα άλλα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), που «πέφτουν απ τα σύννεφα», ενώ συναίνεσαν στην «εθνική στρατηγική» για το Προσφυγικό.
Οι θέσεις του ΚΚΕ δίνουν απάντηση στις αιτίες και τις επιπτώσεις του προβλήματος.
Γι’ αυτό οι οργανώσεις του ΚΚΕ στα Τρίκαλα διοργανώνουν εκδήλωση , ώστε να τις συζητήσουν με τον Τρικαλινό λαό την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 7:30μμ, στον πολυχώρο του Δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ) .
Θα μιλήσει: ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος τη ΚΕ & υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΤΡΙΚΑΛΑ 11/3/2016
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ