Δήμος Τρικκαίων

Εκπαίδευση ασφαλείας για εναερίτες του Δήμου Τρικκαίων

15 Οκτωβρίου 2019

Σεμινάριο εκπαίδευσης για εργασίες σε ύψος υλοποιήθηκε σε εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019. Επρόκειτο για πρόγραμμα σε εργαζόμενους που θα πρέπει να εργαστούν σε ύψος άνω των 2 μέτρων, σε σημεία που δεν προσφέρουν προστασία από πτώση (σκεπές, δεξαμενές, κτήρια, οχήματα κλπ), ή θα χρησιμοποιήσουν μόνιμες και κινητές κλίμακες (σκάλες), ανυψούμενες εξέδρες ή κάλαθους εργασίας και ικριώματα.

Την εκπαίδευση προσέφερε ως χορηγία δωρεάν στον Δήμο Τρικκαίων ο τρικαλινός κ. Πασχάλης Ζαφειριάδης της εταιρείας High Access, που ειδικεύεται και δραστηριοποιείται σε παρόμοιες δράσεις για την ασφαλή εκτέλεση εργασιών σε ύψος. Αρχικώς έγιναν θεωρητικά μαθήματα στην αίθουσα σεμιναρίων του διοικητηρίου των παλιών φυλακών. Σε αυτά, τονίστηκαν ζητήματα νομοθεσίας, γενικών και ειδικών αρχών για τις εργασίες σε ύψος, τόσο ως προς τον εξοπλισμό, όσο και ως προς την επιλογή των θέσεων στήριξης κ.α.

Ακολούθησε πρακτική επίδειξη – άσκηση στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, με επικέντρωση στην ορθή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, στη χρήση life lines και στον τρόπο επιλογής κατάλληλων σημείων αγκύρωσης. Επίσης, έγιναν ενημερώσεις για θέματα διάσωσης και γενικότερου υγειονομικού ενδιαφέροντος με εξοπλισμό διάσωσης (rescue kit).

Η εταιρεία High Access παρείχε όλο το απαιτούμενο οπτικοακουστικό υλικό εκπαίδευσης, καθώς και τον ατομικό και ομαδικό εξοπλισμό. Οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης για εργασίες σε ύψος με ισχύ 3 έτη, καθώς ο κ. Ζαφειριάδης διαθέτει πλήθος εγκεκριμένων πιστοποιήσεων.

Από το γραφείο Τύπου