Δήμος Τρικκαίων

Εκπαιδευτήρια Δούκα, 4 ΤΡΟΧΟΙ, "Στρατισίνο" και προσβασιμότητα στα Τρίκαλα

6 Φεβρουαρίου 2018
Ομάδα μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ενημερώθηκε για τις δράσεις του Δήμου σε επίπεδο προσβασιμότητας

 

Στην πόλη του ποδηλάτου και του σεβασμού των πεζών, βρέθηκε ομάδα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility, που το συγκεκριμένο σχολείο της Αττικής υλοποιεί με μέγιστη επιτυχία, η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Σοφία Σερδάρη και 9 μαθητές/τριες επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα του Δήμου Τρικκαίων.
Κύριος στόχος, η επιτόπια διερεύνηση των συνθηκών και των αιτών, που ορίζουν τα Τρίκαλα ως μια από τις πλέον βιώσιμες πόλεις, έχοντας μάλιστα βραβευθεί και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικόττηας το 2015, ως μια από τις 10 πιο βιώσιμες πόλεις στην ΕΕ.
Αρχικώς, οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου ενημερώθηκαν για το γενικότερο πρόγραμμα Smart Trikala και το πλήθος των εφαρμογών του, ειδικά σε σχέση με την προσβασιμότητα.
Ακολούθως, με τα δωρεάν ποδήλατα του Δήμου Τρικκαίων, έγινε μια πρώτη επαφή με τις συνθήκες που επικρατούν στον κεντρικό – έναν εκ των τριών – ποδηλατόδρομο της πόλης. Στο Μουσείο Τσιτσάνη, εκτός από την ξενάγηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων κ. Θανάση Μιχαλάκη, έγινε μια ειδικότερη παρουσίαση του προγράμματος «CityMObil2», του γνωστού «λεωφορείου Χωρίς Οδηγό. Ο κ. Λουκάς Βαβίτσας, ως στέλεχος της e-trikala ΑΕ, που υλοποίησε το πρόγραμμα και ο κ. Χάρης Καλλιάρας, ειδικός συνεργάτης του Δήμου Τρικκαίων σε θέματα Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, έθεσαν τα βασικά ζητήματα και συμπεράσματα από την εξάμηνη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. Εγινε ειδική αναφορά στα ζητήματα της παρακαταθήκης του προγράμματος και στη συνέχισή του, ως CityMoβil3 το αμέσως επόμενο διάστημα, με νέες, πρωτοποριακές δράσεις.
Ακολούθως, οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων κ. Λίτσα Τασούλα και Τέτη Γρηγορίου, παρουσίασαν τις δράσεις του Freemobility, της ειδικότερης, δηλαδή, διοργάνωσης για την προσβασιμότητα.

Αναφέρθηκαν στην κινητοποίηση της κοινωνίας, στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, στις βελτιώσεις της προσβασιμότητας που έχουν συμβεί, καθώς και στους στόχους για τη νέα χρονιά.
Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να ερευνήσουν, μελετήσουν, μάθουν και, μέσω διαλόγου, να εντρυφήσουν στα θετικά στοιχεία της βελτίωσης της προσβασιμότητας που υλοποιούνται στα Τρίκαλα από τον Δήμο Τρικκαίων.
Ακολούθησε νέος περίπατος και ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης. ως βιωματική σύνδεση της υπάρχουσας κατάστασης με τις εμπειρίες των μαθητών από τους τόπους κατοικίας τους.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική αρωγή του παλαιότερου περιοδικού αυτοκίνησης στη χώρα μας, του «4 Τροχοί», διά του διευθυντή του κ. Στράτη Χατζηπαναγιώτου (του γνωστού μας οδηγού αγώνων «Στρατισίνο») και του διευθυντή σύνταξης κ. Μιχάλη Σταυρόπουλου.

 

Από το γραφείο Τύπου