Δήμος Τρικκαίων

Εκπρόσωπος της Τιουσόν στον Δήμο Τρικκαίων

23 Φεβρουαρίου 2018
«Είναι μια πολύ όμορφη πόλη τα Τρίκαλα. Έμεινα, ομολογώ, κατάπληκτος από την πρόοδον και την ευημερίαν της». Με αυτά τα ολίγα λόγια συνόψισε τας εντυπώσεις του ο επισκεφθείς την πόλη μας Αναστ. Ράλλης, Ελληνοαμερικανός κάτοικος της αδελφής πόλεως Τιουσόν της Αριζόνας.

«Είναι μια πολύ όμορφη πόλη τα Τρίκαλα. Έμεινα, ομολογώ, κατάπληκτος από την πρόοδον και την ευημερίαν της». Με αυτά τα ολίγα λόγια συνόψισε τας εντυπώσεις του ο επισκεφθείς την πόλη μας Αναστ. Ράλλης, Ελληνοαμερικανός κάτοικος της αδελφής πόλεως Τιουσόν της Αριζόνας.

Ο Αν. Ράλης αφίχθη ενταύθα ως εκπρόσωπος του δημάρχου της Τιουσόν Τζέημς Κόρμπετ για να μεταφέρει στον Δήμαρχο Ιωάννη Μάτη και τους κατοίκους της πόλης μας τους θερμούς χαιρετισμούς των αρχών και κατοίκων της Τιουσόν, της μεγάλης αυτής αμερικανικής πόλεως μετά της οποίας τα Τρίκαλα είναι συναδελφωμένα από 23ετίας περίπου».

Προς τιμήν των ξένων επισκεπτών ο Δήμαρχος και η σύζυγός του παρέθεσαν εις το κέντρον Φρούριον γεύμα, εις το οποίον παρεκάθησαν ο Χρ. Καραμίχος και εκπρόσωπος του τοπικού Τύπου.

Σε συνομιλία που είχε ο Ράλλης με τους δημοσιογράφους εξέφρασε την χαρά του που επισκέφθηκε τα Τρίκαλα. «Έμεινα, είπε, καταγοητευμένος από τις ομορφιές της πόλεως. Η πρόοδος της είναι καταφανής. Όταν επεσκέφθην τον Δήμαρχον εις το γραφείον του συνάντησα μιαν άνευ προηγουμένου εγκαρδιότητα και αγάπη πράγμα το οποίον με κατασυγκίνησε.  Είναι δε ο κ. Μάτης ένας δήμαρχος που ανήκει εις τας ψυχάς των δημοτών του. Και είμαι βέβαιος ότι με Δήμαρχον τον κ. Μάτην που είναι και το… μάτι της πόλεως τα Τρίκαλα θα εξακολουθούν να προοδεύουν».

ΕΡΕΥΝΑ – ΚΕΙΜΕΝΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ Α. ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ

«Όταν θα επιστρέψω εις την Τιουσόν θα ομιλήσω από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως για την εδώ επίσκεψιν μου. Θα τους πω πως είναι σήμερα τα Τρίκαλα, ποια η πρόοδος των και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν. Θα θίξω και το θέμα της ιδρύσεως εις Τρίκαλα παραρτήματος του πανεπιστημίου της Τιουσόν, πράγμα το οποίον θα συντελέση εις την ανύψωσιν του μορφωτικού επιπέδου των νέων σας».

Η Μαρία Ράλλη είπε τα εξής: «Διετέλεσα επί 22ετίαν διευθύντρια του Δημαρχείου της Τιουσόν και εκ της θέσεως μου αυτής εγνώριζα τα πάντα περί Τρικάλων διότι διεκπεραίωνα την μεταξύ των δύο αδελφών πόλεων αλληλογραφίαν από το 1949». «Επιθυμούσα διακαώς να σας επισκεφθώ. Έμεινα κατάπληκτη από την πρόοδον των Τρικάλων. Δεν το κρύβω ότι περίμενα να ίδω τα Τρίκαλα όπως τα έβλεπα εις φωτογραφίας σαν ένα χωριουδάκι. Και όμως τα Τρίκαλα ξεπρόβαλαν εμπρός μου σαν μια σύγχρονη καθ’ όλα πολιτεία…»

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια του γεύματος ο ελληνοαμερικανός ενεχυρίασε στον Δήμαρχον ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τιουσόν προς την πόλη των Τρικάλων.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ι. Μάτης εξέφρασε τας θερμάς ευχαριστίας αυτού και των κατοίκων της πόλεως μας τονίζοντας: «Είναι αδύνατον να ειπωθή τι αισθανόμεθα αυτήν την στιγμήν εις την καρδίαν μας».

Τέλος ελήφθησαν φωτογραφίες και το ζεύγος Ράλλη επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέατα της πόλης.