Δήμος Τρικκαίων

Εκθειάζουν Τρίκαλα και ΣΕΦΑΑ, εκπρόσωποι αμερικανικών πανεπιστημίων

18 Μαΐου 2016
Ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης και το προσωπικό της Σχολής υποδέχθηκαν πρόσφατα εκπροσώπους Αμερικάνικου πανεπιστημίου με σκοπό την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών. Οι προσωπικές εμπειρίες των επισκεπτών περιγράφονται παρακάτω.

 


1Ονομάζομαι Andres Carrillo και είμαι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Chatham στο Pittsburgh των ΗΠΑ. Επισκέφθηκα τα Τρίκαλα και τη ΣΕΦΑΑ για τρεις εβδομάδες συνοδεύοντας τέσσερις φοιτήτριες.  Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι οργανώθηκε με τη βοήθεια του Δρ Ανδρέα Φλουρή και των Καθηγητών Θανάση Τζιαμούρτα και Γιάννη Κουτεντάκη. Ο λόγος για τον οποίο επιδιώξαμε και πραγματοποιήσαμε αυτή την επίσκεψη στη ΣΕΦΑΑ, εκτός από το υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο που παράγουν τα μέλη του προσωπικού, ήταν η ποιότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν τη Σχολή. Είχαμε την τιμή να συναναστραφούμε όχι μόνο με υψηλής ποιότητας ερευνητές/ακαδημαϊκούς, αλλά και με ανθρώπους που νιώσαμε σαν οικογένεια. Το ταξίδι αυτό αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για τις φοιτήτριες και δημιούργησε τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.

 

2Ονομάζομαι Kaitlyn Perrins και είμαι από το Calgary του Καναδά. Ταξίδεψα στα Τρίκαλα για να επισκεφθώ την ΣΕΦΑΑ, ώστε να αποκτήσω εμπειρία σχετικά με τεχνικές της βιοχημείας. Έμαθα τις κατάλληλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην αξιολόγηση δειγμάτων αίματος για τη μέτρηση του οξειδωτικού στρες. Η πρώτη μου εμπειρία εκτός της Βορείου Αμερικής ήταν υπέροχη και χαίρομαι που αυτό το ταξίδι έγινε στην Ελλάδα. Όχι μόνο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μαθήματα στο Πανεπιστήμιο αλλά μπόρεσα επίσης να πάρω μέρος στο παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα, να δω τα μοναδικά Μετέωρα και να συμμετάσχω στη λειτουργία της τοπικής εκκλησίας. Όλα αυτά θα αποτελέσουν αναμνήσεις που θα έχω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη ΣΕΦΑΑ που κατέστησαν δυνατό να έρθω στην Ελλάδα και να μάθω.

 

3Το όνομά μου είναι Asya Spencer και είμαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Chatham στο Pittsburgh, ΗΠΑ. Ήρθα στα Τρίκαλα για να σπουδάσω στο εξωτερικό στη ΣΕΦΑΑ. Η επίσκεψη αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα εκτός της  Βόρειας Αμερικής. Στην αρχή ήμουν διστακτική σχετικά με την επίσκεψή μου στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και τις τακτικές εκφοβισμού που χρησιμοποιούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Ωστόσο, η επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και ήταν πολύ πιο ευχάριστη από ό, τι θα μπορούσα να είχα ποτέ φανταστεί. Το φαγητό ήταν καταπληκτικό. Η όμορφη θέα στα βουνά, τα χωριά και τα ιστορικά μνημεία ήταν απίστευτη και οι φωτογραφίες δεν είναι αρκετές για να τα περιγράψουν. Έμαθα πολλές σημαντικές τεχνικές στο εργαστήριο Βιοχημείας στη ΣΕΦΑΑ, όπου εργάστηκα παράλληλα με καθηγητές που μας ενέπνευσαν. Είμαι περισσότερο από ευγνώμων για την εμπειρία μου στα Τρίκαλα, στην Ελλάδα και ειδικά στη ΣΕΦΑΑ των Τρικάλων.

 

4Ονομάζομαι Erika Martin και είμαι από το Fairbanks της Αλάσκας των ΗΠΑ. Επισκέφθηκα τα Τρίκαλα για να μάθω τις προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη ΣΕΦΑΑ στα εργαστήρια της βιοχημείας, εμβιομηχανικής και θερμορύθμισης. Έμαθα πολλά και πραγματικά εκτιμώ την ευγένεια και τη γενναιοδωρία όλων. Έκανα καινούριους φίλους, είδα τα αξιοθέατα της περιοχής, δοκίμασα νέα φαγητά, επισκέφθηκα το γυμναστήριο Cross Fit της πόλης και είχα την τιμή να ζήσω την εμπειρία της ελληνικής κουλτούρας συμμετέχοντας στον εορτασμό του Ελληνικού Πάσχα. Το ταξίδι αυτό υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

5Το όνομά μου είναι Stephanie Beechler και είμαι από το Pittsburgh των ΗΠΑ. Είμαι φοιτήτρια της  επιστήμης άσκησης  και βρίσκομαι στο 4ο έτος των προπτυχιακών σπουδών μου. Κατά το διάστημα που πέρασα στα Τρίκαλα και στη ΣΕΦΑΑ, απέκτησα εμπειρία στην εμβιομηχανική, βιοχημεία, και τη μεθοδολογία της έρευνας. Απόλαυσα πραγματικά τις δραστηριότητες στα εργαστήρια, απόκτησα εμπειρία σε δημόσιες ομιλίες  και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της Σχολής. Ήμασταν πολύ τυχεροί που ζήσουμε την εμπειρία του Ελληνικού Πάσχα. Ευχαριστώ πολύ όλους στη ΣΕΦΑΑ για την υποδοχή μας στα όμορφα Τρίκαλα και τις γνώσεις που ανταλλάξαμε, κάνοντας τόσο υπέροχη την εμπειρία μου στην Ελλάδα.