Δήμος Τρικκαίων

Εμφαση και δράσεις για τον αστικό τουρισμό

10 Σεπτεμβρίου 2016
Με πρόγραμμα και οργάνωση ο Δήμος Τρικκαίων αναδεικνύει τον αστικό τουρισμό και την τουριστική πολιτική. Από το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016 υλοποιείται ειδικό «Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης οδηγών δημιουργικών περιηγήσεων».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με ειδικά σχεδιασμένες σεμιναριακές εισηγήσεις, οι επιμορφούμενοι αποκτούν γνώσεις υλοποίησης περιηγήσεων σε αστικό και σε μη αστικό περιβάλλον. Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, που παραβρέθηκε στην έναρξη των μαθημάτων, δίνει βαρύτητα στην ολοκληρωμένη και ουσιαστική εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών. Τα μνημεία, η ιστορία, ο πολιτισμός, τα μουσεία των Τρικάλων, οι φυσικές ομορφιές του Δήμου, ήδη γίνονται πόλοι έλξης και σημεία αναφοράς, με τον Δήμο να προσφέρει εξυπηρέτηση,  δράσεις και αποδράσεις. Οι τρικαλινοί και οι επισκέπτες μαθαίνουν για τον Δήμο ο οποίος επιδιώκει να ενισχύσει τις υπηρεσίες του.
Οπως τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον Εθελοντισμό κ. Μιχάλης Λάππας, καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε ο Δήμος να βελτιώσει την προσφορά του στους πολίτες. Πρωτοπορεί, δε, και στον τομέα της παροχής υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία Για τον λόγο αυτόν, κλήθηκε και παρέστη στην έναρξη του σεμιναρίου, η π. βουλευτής της ΝΔ κ. Δήμητρα Αράπογλου, η πρώτη κωφή βουλευτίνα στη χώρα μας. Σε συναντήσεις της με την Ομάδα Εθελοντών και συλλόγους ΑμεΑ, συζήτησε θέματα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη γενικότερη βελτίωση της παρουσίας της αυτοδιοίκησης στα δικαιώματα των ΑμεΑ.
Από την πλευρά του,  ο οργανωτικός υπεύθυνος του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.  Χαρ. Σαμαρτζής, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Κέντρου και στα προγράμματα που υλοποιεί.

 

Από το γραφείο Τύπου