Δήμος Τρικκαίων

Εμφαση στα νιάτα και συνεργασία Δημάρχου Τρικκαίων -προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δ. Τρικκαίων

21 Φεβρουαρίου 2023

Την πρώτη άμεση και ουσιαστική συνεργασία στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, είχαν τα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Τρικκαίων με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.
Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 ο πρόεδρος του Σώματος Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, μαθητής, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Λάππας, τελειόφοιτος και ο γραμματέας Γιώργος Κουτής, ιστορικός,  επισκέφθηκαν τον κ. Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Η συνάντηση είχε αρχικώς στόχο τη συνεργασία για θέματα ενημέρωσης του οργάνου των τρικαλινών νέων/ίδων με το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων και γενικότερα με τον Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό συναποφασίστηκε, μόλις το Σώμα ολοκληρώσει τις διαδικασίες συγκρότησής του και χάραξης της αυτόνομης πορείας του, να κληθεί ο κ. Παπαστεργίου σε κοινή συνεδρίαση – συνάντηση. Σε αυτή θα παρουσιαστούν από τον Δήμαρχο και θα συζητηθούν με τα μέλη του Σώματος,  όλα τα θέματα, τα έργα, οι προοπτικές του Δήμου, όπως σχεδιάζονται και υλοποιούνται.
Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε έμφαση συνολικότερα στην ανάγκη συμμετοχής των νέων και των νεανίδων των Τρικάλων και των χωριών στα κοινά, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον του Δήμου, και με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση επεκτάθηκε στην ενημέρωση για το συνέδριο #Τρίκαλα2030 που πραγματοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων στα μέσα Μαρτίου με αντικείμενο το μέλλον της πόλης και των χωριών την επόμενη δεκαετία.
Σε δεύτερο επίπεδο, η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα άμεσης προτεραιότητας για την πόλη, με προτάσεις, σκέψεις  και ιδέες που κατατέθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Τρικκαίων συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2022, μετά από πρόσκληση που διήρκησε την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αφορά σε νέους και νέες ηλικίας 15 έως 28 ετών και διατηρεί αυτόνομη πορεία και λειτουργία.

Από το γραφείο Τύπου