Δήμος Τρικκαίων

Εμπρακτη στήριξη του Δ. Τρικκαίων στις πυρόπληκτες Ροβιές

15 Σεπτεμβρίου 2021

Αμεσα έκανε πράξη ο Δήμος Τρικκαίων την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων (στις 31 Αυγούστου 2021)  για «υιοθέτηση» πυρόπληκτης περιοχής, στο πλαίσιο και σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ. Αυτή η περιοχή είναι το χωριό Ροβιές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Εργων Βασιλένα Μητσιάδη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 την περιοχή.
Το τρικαλινό κλιμάκιο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, ο πρόεδρος του χωριού Θεοδ. Κέρης και στελέχη του Δήμου της Β. Εύβοιας.
Η επίσκεψη στην περιοχή οδήγησε τον κ. Παπαστεργίου να δηλώσει ότι «τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψει κάνεις το μέγεθος της καταστροφής». Αλλά, όπως επεσήμανε, θα δοθεί πλήρης στήριξη στο έργο που ήδη ο κ. Τσαπουρνιώτης με την ομάδα του υλοποιούν. Ως αποτέλεσμα της επίσκεψης και σε πρώτη φάση, έγινε η καταγραφή της κατάστασης. Ακολουθούν, η ιεράρχηση των αναγκών και η εκπόνηση των μελετών που θα απαιτηθούν, στην προσπάθεια να στηριχθούν οι κάτοικοι και το χωριό.

Από το γραφείο Τύπου