Δήμος Τρικκαίων

Ένα δέντρο κι ένα Κέντρο ανθίζουν στα Τρίκαλα

26 Οκτωβρίου 2018
Με δενδροφύτευση ο ένας χρόνος λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων

Έναν χρόνο λειτουργίας γιόρτασε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων. Μια δομή που εξυπηρετεί και σε επίπεδο ενημέρωσης και υλοποίησης προγραμμάτων, όλους τους ωφελούμενους των Τρικάλων. Μια δομή που αποτελεί ακόμη ένα μέσο στήριξης συμπολιτών με δυσκολίες οικονομικής φύσης.
Αυτή η επέτειος τιμήθηκε με ξεχωριστό τρόπο με δενδροφύτεση συμβολική αλλά και ουσιαστική, στον χώρο λειτουργίας του Κέντρο, στη δωρισμένη στον Δήμο πρώην κλινική του γιατρού Αριστοτέλη Αντωνίου. Πλέον στον χώρο αυτόν χτυπά η μία από τις δύο «καρδιές» για την κοινωνική μέριμνα στον Δήμο Τρικκαίων – η δεύτερη είναι η ίδια η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε στον χαιρετισμό τη σημασία του Κέντρου για τους τρικαλινούς και το πλήθος των ενεργειών του Δήμου για την αναβάθμιση της κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας για όλους τους τρικαλινούς, τα τελευταία 4 χρόνια. Στη συνέχεια φύτευσε συμβολικά το πρώτο δέντρο, «ριζώνοντας» για τα καλά την κοινωνική προσφορά.

Τα θετικά του Κέντρου Κοινότητας και τις μέχρι τώρα δράσεις του, ανέφερε η συντονίστριά του κ. Μαριάνθη Παπατζιμοπούλου. Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Άκη Αναστασίου, προϊστάμενοι της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας, στελέχη άλλων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου, ωφελούμενοι του Κέντρου με τις οικογένειες τους και οικογένειες Ρομά.

Η πιο ευχάριστη νότα στην εκδήλωση ήταν η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή παιδιών από το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δήμου Τρικκαίων (με ευχαριστίες στον κ. Γ. Παπαστάθη και τους εκπαιδευτικούς), ενώ χόρεψαν παιδικά χορευτικά τμήματα της Σχολής Χορού T.D.A. Ακαδημία Χορού Τρικάλων. Συνέβαλλαν επίσης, οι προσφορές από το Εργοστάσιο  Γάλακτος Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε. και το Εργοστάσιο μπισκότων ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε., καθώς και τον κ. Δημ. Τσαρουχά – ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ.

 

Από το γραφείο Τύπου