Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Ένα «νησάκι» αναψυχής στα Τρίκαλα

4 Σεπτεμβρίου 2018
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο πάρκο στον μύλο Ματσόπουλου Continue Reading Ένα «νησάκι» αναψυχής στα Τρίκαλα

 

Με γοργούς ρυθμούς ξεκίνησαν τα έργα διαμόρφωσης ενός ακόμη πάρκου και χώρου αναψυχής στα Τρίκαλα. Το κατ’ ευφημισμόν «νησάκι», τμήμα της περιοχής πίσω από τον διάσημο Μύλο Ματσόπουλου, εντάχθηκε στον σχεδιασμό του Δήμου Τρικκαίων και άρχισε να υλοποιείται. Στόχος, να καταστεί τμήμα του χώρου πίσω από τον Μύλο, επισκέψιμο και διαθέσιμο στους τρικαλινούς, αλλά και τους επισκέπτες, και σε περιόδους εκτός Μύλου. Αλλά και ταυτοχρόνως, να μη διαταράσσεται ο χώρος από τον Μύλο των Ξωτικών. Ετσι, με βάση τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση με προϋπολογισμό 50.000€ και το ανέλαβε η εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (με έκπτωση 56%).
Ο νέος αντιδήμαρχος Εργων κ. Τάκης Παζαΐτης επισκέφθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 το έργο, συναντώμενος με τον εργολάβο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών. Ο κ. Παζαΐτης είδε από κοντά τις πρώτες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, που πλέον μετατρέπεται σε χώρο αναψυχής, βόλτας, αθλητισμού αλλά και σε πρόσθετο πόλο ξεκούρασης και για τους επισκέπτες.
Η αναβαθμισμένη περιοχή, μετά και τον καθαρισμό τμήματος του Αγιαμονιώτη ποταμού, θα «δει» στο «νησάκι»:

Αθληση και παιχνίδι

  1. Περιπατητικό διάδρομο κίνησης 1.500 μέτρων μήκους και επιπλέον 500 μέτρα εναλλακτικών διαδρομών.
  2. Στίβο άσκησης 628 τ.μ..

Υποδομές

  1. Ξύλινη περίφραξη στο σύνολο του χώρου του «νησιού» και κατασκευή ξύλινων εξέδρων δίπλα από τον ποταμό.
  2. Δυο μεταλλικές γέφυρες για περισσότερη σύνδεση της πόλης και της γειτονιάς με το «Νησάκι».
  3. Καθαρισμό και συντήρηση των όχθεων του ποταμού και κατασκευή ξύλινων εξεδρών στα πρανή των όχθεων.
  4. Φωτισμό χώρου.

Η μελέτη αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης πρότασης της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τη δημιουργία χώρου άθλησης και αναψυχής στο Νησάκι που σχηματίζεται από τον ποταμό Αγιαμονιώτη και τον μυλαύλακα του Μύλου (δυτικό όριο), στο πάρκο Ματσόπουλου, συνολικής έκτασης 13.500 τετραγωνικών μέτρων. Στόχος είναι να συνδυαστούν η άσκηση, ο περίπατος και η αναψυχή, σε ένα ιδιαίτερο χώρο της πόλη, προσβάσιμο από όλες τις ηλικίες, καθώς συνδυάζει ένα καταπράσινο σχετικά επίπεδο τοπίο δίπλα στα νερά του Αγιαμονιώτη ποταμού.

 

Από το γραφείο Τύπου