Δήμος Τρικκαίων

Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα

2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι ξεκινούν οι εγγραφές όλων των τμημάτων (παιδικών εφηβικών, ενηλίκων) στο Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα, του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Επίσης ερευνάται, καταγράφεται και παρουσιάζεται η πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση των Τρικάλων.

Τα τμήματα του Δ.Χ.Σ έχουν μια συνεχή και αξιόλογη παρουσία στα μουσικοχορευτικά πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχουν σε πλείστες άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη και τον νομό Τρικάλων. Έχουν λάβει μέρος σε  εκδηλώσεις  και συναντήσεις ανά το πανελλήνιο και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στον εξωτερικό (σε Καναδά, Κύπρο, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία κ.α.), παρουσιάζοντας με σεβασμό και υπερηφάνεια την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας.
Στα σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα υπηρετεί με υπευθυνότητα τον αυθεντικό παραδοσιακό χορό διερευνώντας τις χρήσεις και τις λειτουργίες του, τη σχέση του με την κοινωνία και τους ανθρώπους που τον βίωναν.
Η φοίτηση είναι δωρεάν.
Πληροφορίες – Εγγραφές:  Καθημερινά  09.00 -13.30 στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γαριβάλδη 8 (τηλ.  2431353569-8, και 6972006004).

Από το γραφείο Τύπου