Δήμος Τρικκαίων

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

29 Οκτωβρίου 2018
Συνέπεσε με την επίσκεψη μαθητών του σχολείου στον Δήμαρχο Τρικκαίων

 

Ούτε προγραμματισμένη να ήταν η σημερινή επίσκεψη μαθητών/τριών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Διότι ελάχιστες ημέρες πριν, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του διδακτηρίου. Με προϋπολογισμό περίπου 850.000€ η πρόταση του Δήμου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας (πρόσκληση με τίτλο  «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία») αφορά σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο παλαιότερο πλέον διδακτήριο των Τρικάλων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

  • Κατασκευή συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης
  • Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης της οροφής και του δαπέδου
  • Αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών συμβατικού τύπου φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED
  • Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης
  • Μηχανικός αερισμός

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2 του σχολείου, επισκεπτόμενοι τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 στο Δημαρχείο, του επέδωσαν λίστα αιτημάτων. Ανάμεσα σε αυτά, η οι επισκευές στο σχολείο που, παρότι έχουν ήδη προχωρήσει, θα ενισχυθούν με τις δράσεις που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου.
Ο κ. Παπαστεργίου – παρόντος και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ακη Αναστασίου – συνομίλησε με τα παιδιά για θέματα του σχολείου και της πόλης. Παρέστη επίσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Κυρίτσης, ενώ οι μαθητές συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους, τις κ. Χαρούλα Καλαμάρα και Βάσω Φραγκάκη

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων