Δήμος Τρικκαίων

"Ενεργειακό Κέντρο" επισκέψιμο από μαθητές στα Τρίκαλα

20 Σεπτεμβρίου 2017
Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στον Μύλο Ματσόπουλου

Το Ενεργειακό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές τάξεων από τρία γυμνάσια. Τι είναι όμως το Ενεργειακό Κέντρο; Είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, να επιδείξει σε μαθητές κυρίως, τις τρεις βασικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: αιολική, ηλιακή και προερχόμενη από το νερό.
Στον υδροστρόβιλο του Μύλου, σε μίνι φωτοβολταϊκό πάνελ  και σε ανεμογεννήτρια, οι μαθητές τάξεων από το 2ο, 6ο και 7ο Γυμνάσια ενημερώθηκαν από τα στελέχη του Μύλου για τις ΑΠΕ. Παραλλήλως, ποδηλατώντας, έβλεπαν τις δυνατότητες μετατροπής ενέργειας και ενημερώνονταν για όλα τα οφέλη που προκύπτουν από τις ΑΠΕ. Στο πλαίσιο της πέμπτης ημέρας των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η συγκεκριμένη δράση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών. Κυρίως επειδή το νέο αυτό Ενεργειακό Κέντρο, ως χώρος εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στη φιλοσοφία και τη χρήση των ΑΠΕ, αποτελεί βασικό στοιχείο για μια νέα πολιτική στον τομέα της ενέργειας.

Η βιώσιμη κινητικότητα, εξάλλου, έχει ως συστατικό της στοιχείο τη χρήση ήπιων και ακίνδυνων για το περιβάλλον μορφών ενέργειας. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 ως εξής:

  • Ώρα : 10.00 – 13.00: ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Έναρξη Υπαίθριας Δανειστικής Βιβλιοθήκης (sharing book) στο Μουσείο Τσιτσάνη, με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το γραφείο Τύπου