Δήμος Τρικκαίων

Ενημερωτική εκδήλωση από το Κέντρο Συμβουλευτικής στην ενορία Αγίου Νικολάου

19 Μαΐου 2016
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, συνεχίζοντας τις δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης στο Νομό Τρικάλων για το επίκαιρο όσο ποτέ φαινόμενο της Βίας κατά των γυναικών, πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Μαΐου του 2016, ενημερωτική εκδήλωση στη Σύναξη Νέων της ενορίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Συμβουλευτικής, κ. Χρυσάνθη Τζήκα, έπειτα από χορήγηση άδειας που έλαβε από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και τον υπεύθυνο της συνάξεως – προΐστάμενο ιερέα του Ναού, πατέρα Λάμπρο Κολώνα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι-νες ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κέντρου, το φαινόμενο της Βίας κατά των Γυναικών και την έκτασή του, καθώς επίσης και τις επιπτώσεις της βίας στις γυναίκες θύματα και τα παιδιά τους. Τέλος, προβλήθηκαν video της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και ακολούθησε συζήτηση πάνω στα θέματα που παρουσιάστηκαν από την εισηγήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον του ακροατηρίου στάθηκε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

 

Από το Κέντρο Συμβουλευτικής

kentro1