Δήμος Τρικκαίων

Ενίσχυση δράσεων για τους πρόσφυγες

11 Οκτωβρίου 2016
Την ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα Τρίκαλα, είχε εκπρόσωπος του San Francisco State University.

Η καθηγήτρια κα Λίντια Στακ, αρμόδια για το πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που υλοποιείται στα Τρίκαλα, επισκέφθηκε το hot spot στο τέως σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ». Συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αλλά και να επισκεφθεί το σχολείο, που έχει ήδη στηθεί και λειτουργεί. Συνομίλησε επίσης με πρόσφυγες από τη Συρία. Παρούσα και η κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα, από το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι είναι σημαντική η συνεργασία για παρόμοια προγράμματα, στο πλαίσιο πάντα των κατευθύνσεων του υπουργείου Παιδείας.
Το δε διήμερο σεμινάριο με θέμα τις τεχνικές ενσωμάτωσης των μικρών προσφύγων, μέσω της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, υλοποιήθηκε με επιτυχία στα Τρίκαλα. Η κ. Στακς, ανέπτυξε συγκεκριμένα ζητήματα, στην αγγλική γλώσσα, προς όφελος των εκπαιδευτικών που το παρακολούθησαν.

Από το γραφείο Τύπου