Δήμος Τρικκαίων

Ενθουσίασε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στα Τρίκαλα

13 Ιουνίου 2016
Την αποθέωση γνώρισε η περίφημη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στη μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 10/6/2016 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων με συνδιοργανωτές την Πράσινη Κιβωτό (που είχε την γενική επιμέλεια), το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», τον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων - Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και το Περιφ. Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι η μοναδική και σπάνια συναυλία που έδωσε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη των Τρικάλων, που μάγεψε το κοινό και καθηλώθηκε από το υπερθέαμα μουσικής και χορού, ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσουργό Γιώργο Μουζάκη, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους, με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας (Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.ά.).

mp1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα συναυλιών του Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων κατακλύστηκε από πολύ νωρίς, με θαυμαστές της περίφημης αυτής Μπάντας, προσκομίζοντας Ελληνικά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και αποσκοπούσε στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων.

Ο κ. Χρήστος Ζορμπάς και η κ. Δήμητρα Βαριάμη, γραμματέας και μέλος της Πράσινης Κιβωτού αντίστοιχα, είχαν την παρουσίαση της βραδιάς εκ μέρους των συνδιοργανωτών.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν η Πρόεδρος της Πράσινης Κιβωτού κ. Λένα Τζιότζιου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τρίγκας Γ. και ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ .Κων. Σκριάπας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της Μπάντας από τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και από τον . κ. Κων. Σκριάπα, ενώ τιμητική πλακέτα προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού πρόσφερε η Πράσινη Κιβωτός δια του ταμεία της κ. Μαλέκα Βάϊου, τις οποίες και παρέλαβε ο μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος – Πλωτάρχης ΠΝ.

Η Μπάντα του ΓΕΝ έφερε μαζί της εξαιρετικούς ερμηνευτές – σολίστες, όπως τη Λυρική Υψίφωνο Ευδοκία Μωϋσίδου, τον τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, την Παμπίνα Κοντέα, τον τενόρο Ανδρέα Καραούλη, τον Σωτήρη Γραμματικό, τον Γιώργο Μπελίρη καθώς και την ηθοποιό Δήμητρα Κυρατσούδη, που είχε την επιμέλεια της παρουσίασης.

Τη χορευτική και χορογραφική υποστήριξη της παράστασης είχαν:

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων (ΧΟΤ), το Κέντρο Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» και η Σχολή χορού «LET S DANCE» που προετοίμασαν εξαιρετικές χορογραφίες και ενθουσίασαν το κοινό. Την επιμέλεια της βιντεοπροβολής είχε ο Γιώργος Τζήκας.

Τέλος, μεγάλη έκπληξη επιφύλαξε ο σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων» με την υποστήριξη του Δ.Σ της Στέγης Τέχνης & Πολιτισμού του «Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή-ιατρού» με την έκθεση ντοκουμέντων (φωτογραφίες και δημοσιεύματα) που παρουσίασε από την προ 28 ετών έλευσης της μπάντας του Ναυτικού στα Τρίκαλα.