Δήμος Τρικκαίων

Εντυπωσιακή Τελετή Λήξης για τον Μύλο των Ξωτικών

7 Ιανουαρίου 2016
Ο 5ος Μύλος των Ξωτικών αποχαιρέτησε τους 961.608 επισκέπτες από όλη τη χώρα και ήδη ξεκινούν οι ετοιμασίες για την 6η διοργάνωση! Η αγάπη και το χαμόγελο, το κέφι και ο αλευρόΜυλος, η νεράιδα Σταρένια, οι αλευροποντικούληδες, ο Αη Βασίλης, αποχαιρέτησαν τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες.

Ο 5ος Μύλος των Ξωτικών αποχαιρέτησε τους 961.608 επισκέπτες από όλη τη χώρα και ήδη ξεκινούν οι ετοιμασίες για την 6η διοργάνωση! Η αγάπη και το χαμόγελο, το κέφι και ο αλευρόΜυλος, η νεράιδα Σταρένια, οι αλευροποντικούληδες, ο Αη Βασίλης, αποχαιρέτησαν τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες. Αποχαιρέτησαν μια μαγική γιορτή, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στη χώρα Με μια όμορφη τελετή στην κεντρική σκηνή, με ένα βίντεο για τις προηγούμενες διοργανώσεις και πολλά πυροτεχνήματα, το απόγευμα της 6ης Ιανουαρίου 2016, μετά από 40 ημέρες, ο Μύλος των Ξωτικών ανανέωσε το ραντεβού της χαράς και της αγάπης.

Κι ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήταν σαφής: «Στοχεύουμε σε μεγάλες ιδέες, δείχνουμε ότι μια μικρή πόλη στο κέντρο ακριβώς της Ελλάδας, μπορεί να τα καταφέρει. Με τον Μύλο και το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, μπορεί να κάνει τη διαφορά!». Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι στα Τρίκαλα η φλόγα παραμένει αναμμένη για:

– το Βιομηχανικό Μουσείο που πολύ σύντομα θα λειτουργήσει στο κεντρικό κτήριο του Μύλου

– Το Μουσείο Τσιτσάνη που επίσης ολοκληρώνεται άμεσα

– Τον μύθο του Ασκληπιού

– τον 6ο Μύλο των Ξωτικών.

Κι όλα αυτά, με όραμα, με συνέπεια, με αγάπη! Κάτι που σημείωσε και ο πρόεδρος της e-trikala κ. Χριστόφορος Ρόμπος, ενώ τους συντελεστές που εργάστηκαν ακούραστα, που επί τρεις μήνες βρίσκονταν παντού και τους οποίους ευχαρίστησε ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala κ. Οδ. Ράπτης.

Πάντως, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να καυτηριάσει «συμπεριφορές μικρές, σκέψεις μικρές», αλλά και την απουσία επιχειρηματιών, που, εν τέλει δεν τόλμησαν και δεν στήριξαν την προσπάθεια, δεν μετείχαν στη μεγάλη γιορτή.

Πλέον, η φλόγα της Σταρένιας έσβησε με ένα όμορφο χορευτικό, με το χρυσό σιτάρι να διαχέεται στη γλυκιά ατμόσφαιρα, με τον Αη Βασίλη να παίρνει τη φλόγα της ζωής για να τη φυλάξει…. μέχρι τη νέα διοργάνωση, τον ερχόμενο Νοέμβριο! Το πάρτι που ακολούθησε αυτή τη γιορτή, αυτό το όμορφο ταξίδι, προσέφερε κι άλλα χαμόγελα στα μικρά παιδιά, στα μεγάλα παιδιά, σε όλους!

Ο πρώτος προορισμός για τα Χριστούγεννα, η πόλη των Τρικάλων, οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, το χαμόγελο και η λάμψη της αγάπης, συνεχίζουν και προσφέρουν για όλους, όσοι αισθάνονται παιδιά. Για όλους, όσοι στηρίζουν την αλληλεγγύη, που πριν την τελετή λήξης εκφράστηκε με δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης από τους χιλιάδες επισκέπτες στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων.

Και του χρόνου, η μεγάλη γιορτή θα ανοίξει την αγκάλη της για όλους τους Έλληνες!

Καλή αντάμωση!

Από το γραφείο Τύπου

3

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

5: Ο 5ος και πιο επιτυχημένος Μύλος

40: 40 ημέρες γιορτής στα Τρίκαλα

100: 100 άνθρωποι που καθημερινά δούλευαν με κέφι και διάθεση να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα

100: Στο 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, ορεινό όγκο Ν. Τρικάλων, Καρδίτσα, Μουζάκι. Αυξημένη πληρότητα στη Λάρισα. Αυξημένη κίνηση στη Θεσσαλία

23.700: Τόσες ήταν περίπου οι ημέρες που τα γρανάζια του μύλου δεν γυρνούσαν και δεν παρήγαγαν αλεύρι. Φέτος, κινήθηκαν και πάλι! Ο Δήμος Τρικκαίων έδωσε ζωή στον Μύλο!

100.000: Πάνω από 100.000 likes στη σελίδα στο facebook

1.000.000: Και φέτος, παρά τις δυσκολίες των καιρών, ο αριθμός των επισκέψεων έφτασε στα ύψη, χάρη στην αγάπη όλων

1: Νο 1: Πλέον, αδιαμφισβήτητα και δικαιωματικά, τα Τρίκαλα αποτελούν τον πρώτο χειμερινό, χριστουγεννιάτικο προορισμό στη χώρα!

4