Δήμος Τρικκαίων

Εντυπωσιακό και πρωτότυπο το Εργαστήριο για το αστικό παιχνίδι

16 Μαρτίου 2016
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου για το Αστικό Παιχνίδι.

Οι υπεύθυνες για την διοργάνωση Κωνσταντίνα Αντωνιάδη και Καρούτη Ισαβέλλα, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, εισήγαγαν τους συμμετέχοντες στην έννοια του παιχνιδιού στον αστικό χώρο, παραθέτοντας κάποια ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξή του μέχρι σήμερα και την εφαρμογή νέων πρακτικών παιχνιδιού για ενήλικες μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε μία σύντομη τηλε-διάλεξη από, τους επίσης Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, Ηρώ Μαζαράκη και Φώτη Ροβολή επάνω στις αρχές σχεδιασμού των παιχνιδιών.

Στόχοι της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν η κατανόηση του όρου “παιχνίδι” καθώς και η συμβολή του στην αντίληψη της πολυπλοκότητας του αστικού τοπίου. Επιπλέον στόχος για την εξέλιξη του εργαστηρίου ήταν η δημιουργία ομάδων από τους συμμετέχοντες και η σύνταξη ενός βασικού σεναρίου για την κατασκευή του παιχνιδιού. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν έξι ομάδες οι οποίες αξιοποιώντας τα οπτικο-ακουστικά ερεθίσματα που δόθηκαν από τις υπεύθυνες, προχώρησαν στη δημιουργία του δικού τους σεναρίου!
Λόγω καιρικών συνθηκών η συνάντηση που είχε οριστεί για την Τρίτη 15/03 αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων όπου θα είναι και η έναρξη ενός περιπάτου στα βήματα του σεναρίου που έχουν δημιουργήσει οι ομάδες.

 

2η συνάντηση την Πέμπτη 18/3/2016 Ώρα: 17.00